Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskrsna putovanja

Sa šestotinjak kuna može se na Jadran, ali i u inozemstvo

01.05.2016., Biskupija - Otac Simon, nastojatelj manastira sv. Lazarice predvodio je u crkvi sv. Lazara liturgijsko slavlje kojim su pravoslavni vjernici proslavili Uskrs. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
02.02.2017.
u 14:10

Lani je za Uskrs, inače, našu zemlju ukupno posjetilo oko 80.000 turista, a ove godine očekuje se i više budući da taj blagdan pada otprilike tri tjedna kasnije nego 2016.

Zima se ne da, ali mnogi već gledaju prema proljeću i nekom lijepom putovanju. Prvi veći val putovanja slijedi sredinom travnja, za Uskrs, a putovat će se u Hrvatsku, po Hrvatskoj i iz Hrvatske. U domaćim putničkim agencijama kažu kako će među najbrojnijim gostima u tim tjednima biti turisti iz Slovenije.

– Hrvatsku će u dva tjedna, od Uskrsa do Praznika rada, posjetiti oko 200.000 Slovenaca – procjenjuje Ivan Pukšar iz Kompasa.

Lani je za Uskrs, inače, našu zemlju ukupno posjetilo oko 80.000 turista, a ove godine očekuje se i više budući da taj blagdan pada otprilike tri tjedna kasnije nego 2016. Među strancima će, dakako, biti i mnogo domaćih koji oko Uskrsa idu na neko putovanje jer su tada i školski praznici. Naši ljudi tada rado odlaze i u inozemstvo. U Atlasu, recimo, priznaju da od Uskrsa puno očekuju baš zbog toga što pada kasnije. Travanj je jedan od ljepših mjeseci za putovanja, a po upitima zaključujemo da su aktualna i putovanja po Hrvatskoj, europska, ali i daleka – kaže Nikolina Frklić iz Atlasa.

U pripremi je i nekoliko čartera koji će u uskrsnom terminu polijetati iz Zagreba. Oni za Portugal i Španjolsku već su postali uskrsna tradicija. Cijene? Za petodnevno čarter-putovanje u Andaluziju treba oko pet tisuća kuna (bez aviopristojbi). Za Uskrs u Parizu, avionom, tri noćenja s doručkom, trebat će oko 4400 kuna, s uključenim aviotaksama. U ponudi su, dakako, i jeftinija putovanja autobusom. Dvodnevno putovanje u Budimpeštu stoji oko 650, a recimo, petodnevno u Toskanu oko 2400 kuna. Cijene dvodnevnih aranžmana za Jadran kreću se od šestotinjak kuna naviše. 

>>Ugledni New York Times uvrstio 2 hrvatske destinacije na listu koje Amerikanci moraju posjetiti ove godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije