Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spasila se

Sa 17 godina bila je beskućnica i ovisnica o alkoholu: 'Pila sam litru votke dnevno i svi su mislili da se neću izvući'

Facebook
11.03.2020.
u 15:29

Aisa Ali imala je samo 16 godina kada je postala beskućnica i alkoholičarka. Spavala je na tribinama sportskog kluba - bilo je to najtoplije mjesto koje je pronašla.

Sve je počelo kada su se njezini roditelji razveli, tada je pokušala po prvi put oduzeti si život. Do 17 rođendana već je bila teška ovisnica o alkoholu, a pila je litru votke dnevno zajedno s raznim drogama. Intervenirali su njezini udomitelji, a Aisa se uspjela vratiti  starom načinu života, piše Mirror.co.uk.

Sada 22-godišnja Aisa kaže: "Svima koji se trenutno bore želim poručiti da uvijek vjeruju da postoji bolji život od ovog koji sada žive."

Tijekom odrastanja bila je sretno dijete, a kada je imala 11 godina njezini roditelji odlučili su se rastati. To je bio uzrok mentalnih problema koje je razvila, a odnos s majkom je postao užasan - izbacila ju je iz kuće sa 16 godina. "Jedan dan sam došla kući i sve moje stvari bile su u vrtu."

Pogledajte video s njezinog kanala gdje govori o mentalnom zdravlju:

Nakon što je nekoliko mjeseci bila beskućnica, smještena je kod udomitelja od kojih je pobjegla zajedno s deset godina starijim dečkom. "Počela sam piti i konzumirati drogu svaki dan. Popila bih barem litru votke." Kada se veza prekinula odlučila se vratiti udomiteljima, a onda je saznala za dobrotvornu organizaciju Prince's Trust koja pomaže mladim ljudima da pronađu posao i da se educiraju. 

Aisa je pronašla posao, stekla nove prijatelje i podigla svoje samopouzdanje. "Svi su mislili da ću biti alkoholičarka i narkomanka čitav svoj život, ali dokazala sam im suprotno." Sada živi samostalno u Leicestershireu s mačkom i dijeli svoju priču putem YouTube-a. "Želim samo biti sretna i širiti pozitivnu energiju. To mi je najvažnije."

Komentara 2

Avatar majkuvam
majkuvam
17:37 11.03.2020.

Znači li to da moraš piti najmanje litru vodke dnevno da bi na kraju konačno shvatio smisao života?Možda je pametnije probati sa litrom vina?

DU
Deleted user
16:38 11.03.2020.

Ima jedan koji pije 4litre vodke,mozak mu je spaljen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije