Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I salsa dovodi nove goste

Rovinj: na kavu s manekenkom ili Sophijom Loren?

07.07.2016., Rovinj - Gradske ulice vrve turistima koji razgledavaju gradske znamenitosti ili odmaraju u hladu. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
19.07.2016.
u 14:17

Dobili smo Red Bull Air Race, polo turnir, plaže su kao iz žurnala, ali stariji Rovinjani žale za vremenima kada je sve bilo puno spontanije

Dobili smo Red Bull Air Race, polo turnir, plaže su kao iz žurnala, ali stariji Rovinjani žale za vremenima kada je sve bilo puno spontanije

U Garibaldijevoj ulici, pod bijelim suncobranima, razvila se rasprava domaćih, muškog društva gotovo dvostruko starijih od mene, a tema – turizam u Rovinju. No, kroz drukčiju prizmu.

– Reci, s kime bi radije na piće, s najljepšom manekenkom ili sa Sophijom Loren? – pitaju me i lukavo gledaju iščekujući odgovor.

Šutim. Čekam rasplet dvojbe.

– Mi bismo uvijek izabrali Sophiju Loren! I to zbog turizma. Naš je grad postao destinacija elite, a izgubila se prirodnost. OK, dobili smo Red Bull Air Race, dobili smo Polo turnir, sjajne zabave i visoko društvo. Plaže su nam za žurnal, za novine, poput onih u Dubaiju ili Monte Carlu. Gradimo imidž na tome da nam dolaze bogatiji gosti, a nama se sviđa kako je Rovinj izgledao u doba naše mladosti, kada je sve bilo puno spontanije. Ali svjesni smo da ne možeš ‘i jare i pare’, pa neka je ovako... – govori društvo.

Inače, kava i čaj zajedno 19 kuna. Pristojna cijena za elitnu destinaciju. Ostavljam ih u dvojbama te na glavnom trgu, s ručnikom oko vrata, slušam salsu. Pleše se. Njemica Sabine (24) pokazuje mi čelo.

– Vidi, može se ozbiljno ozlijediti plešući salsu. Meni je ostao ožiljak nakon što me je plesni partner noktom pogodio u čelo! – kaže Sabine.

U razgovor se ubacuje njezin dečko Blaise (26).

– Meni to nisi nikad ispričala...

– Nisi pitao – odbrusila mu je.

Mene je, u šali, zanimalo koliko je salsa opasna, računajući da će reći da ti netko može stati na nogu.

– Iz Münchena smo došli u Rovinj samo zbog salse. To nam je uostalom i prvi posjet Hrvatskoj. Čuli smo za Dubrovnik, ali inače odmor provodimo na drugim destinacijama, poput Ibize – kažu.

Šarm Mediterana osjeti se u Rovinju, još uvijek centar odaje dojam srednjovjekovnog grada. Za Lone svi znaju, elitni je i Monte Mulini, u novim vilama u Amarinu goste treba natjerati da izađu iz sobe. Sve je dizajnersko, i sve hrvatski dizajn.

>>Skriva li se hrvatska Atlantida, otok Cissa, ispred ovog turističkog dragulja 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
00:40 20.07.2016.

Kod nas u Šibeniku nije pomogla salsa jer je to bio jedini događaj za turiste u organizaciji grada i turističke zajednice osim dječjeg festivala koji se godinama održava.Sezona je podbacila,turista 50% manje nego lani,a tjeraju ih i domaći galamom,nekulturom,narušavanjem kućnog reda i javnog reda i mira pa nam turisti odlaze s odmora na druge destinacije jer domaći svit kaže da može na svom galamiti koliko ga volja barem do 23 h.I onda kad njih 10-15 penzionera koji slabo čuju stanu ispod prozora i svi se uglas deru ka da ih neko progoni turisti skupe stvari i odu.Peteročlana obitelj turista danas nakon dva dana otišla zbog gomile bučnih stanara u šibenskoj Skopskoj ulici koji su narušavali javni red i mir i kad smo ih zamolili da se stišaju rekli su : Ako in smetamo neka idu ća!..I onda se ljute kad stranci omentiraju da je Šibenik - Gipsy town.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije