Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo ljubav

Romeo i Julija s Fakulteta strojarstva i brodogradnje poruke razmjenjuju na oglasnoj ploči

Shutterstock
26.09.2019.
u 10:43

Ne zna se točno tko su, a dokaz su da romantika i dalje postoji

Na oglasnoj ploči Fakulteta strojarstva i brodogradnje prije tjedan dana su osvanule zanimljive poruke dvoje zaposlenika koji su svoju ljubav odlučili izraziti putem stihova na papiru. Fotografija je podijeljena u grupi na društvenoj mreži Facebook imena "Prosječni fsbovac". 

Nije sigurno tko se krije iza njihovih "nadimaka", ali sigurno je samo da su htjeli ponovno oživjeti romantiku na staromodan način. Ispod pjesama samo su se potpisali kao "Zaposlenica FSB-a zaposleniku FSB-a" i njegov odgovor s potpisom "Zaposlenik FSB-a zaposlenici FSB-a". 

U objavi na Facebooku je napisano: "Ono što su bili Alighieri i Beatrice, Boccaccio i Fiammeta, Petrarca i Laura to su sada zaposlenik i zaposlenica FSB-a, renesansni par modernog doba. Oh, kakve li romantike. Naš Pablo Neruda i Vesna Parun. Dok Vesna izražava ljubavne ushite, Pablo piše najtužnije stihove", a priložena je i fotografija kao dokaz. 

Foto: Facebook/Prosječni fsbovac

"Evo mene,
iznad beskrajne pučine

Gledam u daljinu,
tražim oči njegove

Opijena ljepotom,
sanjam u svojim mislima

Bez straha i s nadom,
čekam novi dan

Dan kada srest ćemo se mi"

Foto: Facebook/Prosječni fsbovac

"I eto me sad,
U tom plavetnom beskraju

Tamo u dodiru mora i neba,
U tišini

Omotan finim nitima od srebra,
U postelji od sna

Nemiran i opijen,
Zarobljen bez nade

U njenim očima."

Ljudi u komentarima su bili i više nego šaljivi: "Pablo Neruda i Vesna Parun za sirotinju", "Simpatično jako", "Ono kad radiš kao asistent na faksu pa nemaš para da curu izvedeš na večeru", "Meni se čini da su fulali zgradu do".  

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa: 

Komentara 2

DU
Deleted user
13:13 26.09.2019.

FSB-ovci su uvijek bili ispred vremena. U mnogo cemu su ih ostali kopirali. Na zalost kreativnost, radisnost se u HR ne cijeni, i sto ti ostaje - romatika ili put pod noge.

JA
Javnodobro
22:07 26.09.2019.

Iz mog iskustva da je i jako malo sluha za romantiku i ljubav. U Hrvatskoj ostali interesi i koristoljublje... Sve drugo odselilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije