Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra pedagogija ili ne?

Odgojna metoda podijelila internet: 'Kćerka (7) mi od džeparca plaća stanarinu i režije'

TikTok/feliciaraefarley
10.03.2021.
u 10:29

Ako obavi sve zadane kućanske poslove, tjedno djevojčica, priča mama, može zaraditi sedam dolara (oko 45 kn), a po jedan dolar mami daje za stanarinu, hranu, vodu, struju i internet

Britanka Felicia objavila je nedavno TikTok video u kojem je objasnila da svojoj sedmogodišnjoj kćerki, da ju nauči o vrijednosti novca, naplaćuje 'stanarinu i režije' - a djevojčica ih plaća od džeparca koji zaradi obavljajući kućanske poslove. 

Ako obavi sve zadane kućanske poslove tjedno djevojčica, priča mama, može zaraditi sedam dolara (oko 45 kn), a po jedan dolar mami daje za stanarinu, hranu, vodu, struju i internet. Tako joj ostanu dva dolara (15-ak kuna) koje, kaže mama, može potrošiti na sebe ili spremiti na stranu i štedjeti, što god želi. 

Novac koji od kćerke dobije Felicia ipak ne stavlja u kućni budžet, već joj uplaćuje štednju koju će ona moći podići nakon navršene 18. godine života.

@feliciaraefarley

they just don’t teach this stuff anymore ##mothersofchaos ##momlife ##momthings ##parentinghack

♬ Aesthetic Girl - Yusei

- Tako uči obavljati kućanske poslove, a uči i o vrijednosti novca - kaže mama Felicia, a kad navrši 18 godina znati će da je sav taj i novac sama 'zaradila'.  

Mama je objasnila i da djetetu zadaje samo  kućanske poslove koji su 'sukladni s njenom dobi', a oni uključuju usisavanje, čišćenje WC-a, bacanje smeća, pripremanje svog obroka, svakodnevno pospremanje kreveta i skupljanje stvari za sobom.

Svaki joj tjedan, kaže, poslove mijenja i često ih pretvara u igru ​​kako bi ih djevojčici učinila zabavnijima.

Dječaci u školi u Španjolskoj uče obavljati kućanske poslove poput peglanja i kuhanja

1/8


Ovaj je roditeljski savjet na TikTok-u pogledan više od 6,6 milijuna puta, a komentiralo ga je više od 10.000 ljudi koji se nisu mogli složiti je li ovo dobra roditeljska metoda ili ne.

Jedan je korisnik tako rekao da djevojčica 'ne bi trebala plaćala za život koji ni nije tražila', a drugi se s njim složio napominjući kako je 'sve to simpatično, ali je ona ipak premlada i trebala bi još imati sve potrebno samo zato što je dijete'. 

Ipak, bilo je i onih koji misle da je ovo odlična pedagoška metoda, pa su komentirali kako bi 'voljeli da je njih netko tako učio o životu'.

- Brzo ću navršiti 18 godina, a još ništa ne znam o upravljanju novcem i financijama i već učim na nekim greškama - napisala je jedna djevojka, dok je druga izračunala da će djevojčica do punoljetnosti tako uštedjeti 'samo 12.700 kn, i to ako 573 tjedna svakodnevno obavlja sve zadane poslove'.

- Žao mi je - odgovorila joj je ova mama, 'ali ja od svojih roditelja nisam dobila ništa i nikad me nisu ovakvim stvarima podučavali, tako da mi je drago što odgajam zahvalno dijete', prenosi The Sun.

Procvjetalo je jedno od najljepših stabala u Zagrebu: Magnolija na Tomislavcu najavila je proljeće!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije