Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Život na cesti'

Roditelji s dvoje djece žive u kamperu i putuju: 'Naši sinovi cipele nose samo u trgovini...'

Instagram/thisadventurefamil
16.09.2021.
u 12:30

Kad su bosa, djeca bolje doživljavaju okolinu što im pomaže u fizičkom i u mentalnom razvoju, objasnila je mama Natalia koja smatra kako hodanje bez cipela djeci poboljšava i razne mentalne vještine

I dok se mnogim roditeljima danas prigovara da svoju djecu previše štite ili da s njima premalo borave u prirodi, jedna se mama odlučila za posve drugačiji odgoj, pa joj sinovi odrastaju 'na cesti', putujući s njom i suprugom Ryanom po SAD-u u kamperu...

Avanture s putovanja svoje četveročlane obitelji mama Natalia često objavljuje na Instagram računu Thisadventurefamily gdje je napisala i da njena djeca Benjamin i Jack gotovo nikad ne nose cipele...

- Na mnogim su fotografijama njih dvoje bosi, pa me ljudi često pitaju nose li uopće cipele, a odgovor je 'jako rijetko', eventualno kad smo u trgovini... - kaže Natalia i dodaje da dječaci uživaju hodati bosi, čak i po vrelom asfaltu.

O prednostima hodanja bosih nogu su, kaže ona, provedena mnoga istraživanja, a zaključak svih je da je to zdravije i bolje za dječji razvoj od hodanja u cipelama.

Stopala su, dodaje ova mama, dijelovi tijela najbogatijim živcima i iznimno doprinose pravilnoj izgradnji neurona u mozgu.

- Kad su bosa, djeca bolje doživljavaju okolinu što im pomaže u fizičkom i u mentalnom razvoju - objasnila je Natalia koja smatra i da hodanje bez cipela djeci poboljšava i razne mentalne vještine poput sposobnosti rješavanja zadataka, te jezični, društveni i emocionalni razvoj, a doprinosi, vjeruje, i samopouzdanju.

FOTO Prepoznajete li ga? Prije 25 godina započeo je karijeru koja sada vrijedi milijune

1/4

- Još je jedna važna prednost bosog hodanja to što ono jača stopala i tijelo čini agilnijim i manje sklonim ozljedama - rekla je.

Priznaje ipak da uz nabrojane prednosti postoje i neki nedostatci: poput mogučnosti ozljeda ili ugriza mrava.

U svom su Instagram postu objavljenom u veljači Natalia i Ryan objasnili da u kamperu planiraju živjeti 'neodređeno vrijeme', a od tada je obitelj već proputovala kroz 13 država SAD-a.

Pogledajte kako izgleda hranjenje lava Lea u zagrebačkom ZOO: "Moja gladna mačkica prede"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije