Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije lako

Roditelji podijelili svoja iskustva rada od kuće uz djecu: 'Ovo je kaos'

shutterstock
20.03.2020.
u 13:30

Roditelji otkrili koliko je teško balansirati između posla, odgoja i učenja djece.

Roditelji iz New Yorka polako gube sve živce pokušavajući izbalansirati posao, učenje s djecom i igru tijekom izolacije, piše New York Post. Majka dvoje djece (37) i odvjetnica iz Brooklyna kaže: "Definitivno je kaos. Igračke su posvuda. Znate li koliko je teško raditi dok dvoje djece trči oko mene? Učiti njih i odrađivati posao je ludo. Radila sam prije od kuće, ali nisam morala podučavati sina (4) i kćer (5)."

Njezina kći koja pohađa privatnu školu ima zadatke koje mora odraditi kod kuće, a majka mora provjeriti svaku zadaću i to je ometa u poslu. Mnogi roditelji se slažu s njom, pa tako i Jenny Beguero (37) iz Queensa. "Ne želimo da su cijelo vrijeme za računalom, teško je. Nedostaje im škola."

Kako objasniti djeci cijelu situaciju s koronavirusom?:

Grad je rekao da ljudi mogu izaći u prirodu dok god poštuju distanciju u socijalnim kontaktima. Moraju prati ruke nakon korištenja sprava i igračaka. "Parkovi su otvorena i odlična mjesta za malo svježeg zraka i tjelovježbu, ali molimo građane da uključe zdrav razum", rekli su iz Grada. "Dok ste u parku, preporučujemo aktivnosti koje možete raditi s dovoljne udaljenosti od drugih, kao što je trčanje, šetnja i planinarenje."

Jedan otac požalio se i da škole nisu obavile svoj posao. "Trebali su organizirati online nastavu, ali ništa od toga. Ne znamo što da radimo."

Osim u New Yorku, u Sjevernoj Karolini majka Stephanie Caudle osjeća pritisak jer odjednom mora biti učiteljica svojoj petogodišnjoj kćeri. "Stresno je jer dobijem po 6, 7 emailova od njezine škole svaki dan. Bojim se da će kći zaostajati s gradivom jer ja imam previše obaveza trenutačno. Jedan dan je odjednom odlučila baciti cipelu preko cijele sobe i mislila je kako je to zabavno. Teško joj je shvatiti da bez obzira na to što je kod kuće i dalje mora raditi sve za školu."

Ključne riječi

Komentara 3

AH
asistentica.highlander
19:59 20.03.2020.

Nek da djeci jogurt sa secerom pa ce da vidi sta je ludilo feminizma, ima muza da zakolje ko chetnici kubanku na odmoru.

IV
Ivicazgb
17:22 20.03.2020.

U hr su šoidiusta klire bardo dan.

OT
otrovnijezik
16:18 20.03.2020.

Nisam ni sumnjao da su iz amerike. Zdravom razumu je tamo Bog rekao odavno zbogom. Oni pamet mogu samo kupiti a sve drugo je TV.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije