Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripazite

Roditelji, ne "šopajte" djecu da ne bi bila debela!

beba, otac, hranjenje, bočica (1)
Thinkstock
18.03.2013.
u 13:15

Tri četvrtine djece dobiva previše kalorija iz hrane, i tako se navikavaju na prevelike količine...

Od rođenja do šestog mjeseca djeca trebaju oko 600 kalorija dnevno, a do godine dana ne više od 750. Međutim, roditelji često "šopaju" svoju djecu i sa 100 kalorija više, a tome je sklono oko 75 posto roditelja. Istina, dječje nutritivne potrebe mijenjaju se s dobi, aktivnostima i razvoju, a tu i nastaje velik problem. Istraživanje britanskog Ministarstva zdravstva na više od 3 i pol tisuće beba između četiri i 18 mjeseci pokazalo je da djeca prestaju sisati kad su sita, dok ih roditelji mlijekom iz bočice ili kašicama  hrane dok ne "počiste" sve. Ona se tako malo-pomalo navikavaju na veliku količinu hrane, pa uvijek traže zalogaj više nego što im stvarno treba.

- Mnogi proizvođači dječje hrane na deklaracijama preporučuju veće količine obroka. Vrlo je važno osluškivati individualne potrebe djece i završiti obrok kada dijete odbije više jesti - kaže Tam Fry iz Foruma za dječji razvoj, piše Daily Mail.

Komentara 1

ZV
zvjerko
10:28 19.03.2013.

bude tu još toliko, ima svakakvih roditelja zato sam ja da se uvede tečaj pripreme za roditeljstvo a ne da slušamo neobrazovane babe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije