Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz tropskih šuma

Rijetka biljka oborila rekord: Prodala se za vrtoglavih 120 tisuća kuna!

TradeMe
16.06.2021.
u 15:30

Puno toga možete učiniti s takvim novcem, uključujući napraviti mali bazen, ići na put oko svijeta ili pojesti Vege burrito 4.153 puta.

Variegated Minima uspjela je oboriti rekord za najviše plaćenu biljku na web stranici za aukcije. Iznimno rijetka zeleno-bijela biljka prodana je za 27 tisuća novozelandskih dolara, odnosno za 120 tisuća kuna, nakon žestokog i burnog nadmetanja.

Kako piše LADBible, prošlog tjedna puštena je u prodaju za 58 tisuća kuna na web stranici TradeMe uz opis: “Svaki list ima izvrsno šarenilo kao i stabljika te je dobro ukorijenjena u posudi od 14 cm.”

Dva dana kasnije, aukcija se svela na dva kupca koji su se nadmetali dok konačna cijena nije bila više nego trostruki iznos od početne cijene. Nakon čak 248 ponuda, ova biljka napokon se prodala.

Milenijalci ne znaju brinuti o biljkama: "Puno je stresnije nego što smo mislili"

1/7

Biljka vinove loze porijeklom je iz tropskih šuma. Ova ima samo osam otvorenih listova, dok je deveti spreman za razvijanje. Prodavala se na TradeMe, a sada je postala najskuplje prodana stvar na web mjestu.

Glasnogovornica TradeMe Millie Silvester rekla je: "Nakon žestokog nadmetanja u posljednjim minutama aukcije, rijetka je biljka imala preko 102 tisuća pregleda i više od 1600 osoba na popisu mogućih kupaca, što samo pokazuje koliko se obožava sobne biljke."

Puno toga možete učiniti s takvim novcem, uključujući napraviti mali bazen, ići na put oko svijeta ili pojesti Vege burrito 4.153 puta. No, umjesto toga, ovaj je kupac želio biljku.

Čini se da je za ovu izvanrednu prodaju djelomično kriva pandemija koronavirusa jer je prosječna cijena sobnih biljaka dramatično porasla. Prosječna biljka u svibnju 2019. u Americi je iznosila oko 220 kuna, ali sada iznosi oko 525 kuna.

Zašto u Hrvatskoj homoseksualci ne mogu biti darivatelji krvi?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije