Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Riješite se neugodnog mirisa u tenisicama: Potrebni su vam samo ocat i deterdžent

shutterstock
27.04.2020.
u 07:00

Nakon dugotrajnog nošenja tenisica, uvijek ostaju neugodni mirisi. Njih se možete riješiti na vrlo jednostavan način.

Ako imate par tenisica ili cipela kojima se svakodnevno koristite, postoji velika mogućnost da su počele ispuštati neugodne mirise. Kombinacija znoja i vrućine na malom području savršena je za razvoj bakterija. Kako biste očistili svoje tenisice i riješili se neugodnih mirisa, isprobajte ovu jednostavnu metodu, prenosi Real Simple

Pogledajte hit-recept Zagrepčanke za kruh koji svakome uspije:

Sve što vam je potrebno za pranje i održavanje tenisica jest deterdžent za pranje rublja i ocat. Ako se tenisice mogu prati u perilici rublja, stavite ih na lagano, toplo pranje s malom količina deterdženta za rublje i jednom čašom octa. Nemojte dodavati omekšivač jer bi on mogao uništiti vaše tenisice.

Nakon što završe s pranjem, stavite ih na sunce da se samostalno osuše. Nikad ih nemojte stavljati u sušilicu jer bi ljepilo moglo oslabiti i tenisice bi se mogle raspasti. Ako vam tenisice nisu prikladne za perilicu rublja, operite ih na ruke.

Postoji i nekoliko stvari koje biste mogli raditi kako biste izbjegli stvaranje neugodnih mirisa u tenisicama. Nemojte nositi iste tenisice svaki dan, već mijenjajte nekoliko pari cipela. Kada cipele spremate na kraju sezone, uvijek ih prvo operite te u njih stavite novine koje će upijati svu vlagu. Također možete u cipele staviti sloj praška bez mirisa, poput sode bikarbone. Prije nošenja samo usišite ostatak praška.

Pogledajte koliko muškaraca u Hrvatskoj svakodnevno obavlja kućanske poslove:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije