Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danska

Restoran Noma proglašen je najboljim restoranom na svijetu

Kuhinja restorana Noma
01.05.2012.
u 10:48

Danski restoran koji se ističe neobičnim nordijskim specijalitetima već je treću godinu za redom najbolji restoran na svijetu...

Kopenhaški restoran smješten je u starom brodskom skladištu u kopenhaškoj luci, a uređen u starom nordijskom duhu. Zasjeo je na prvo mjesto svjetske ljestvice u izboru britanskog časopisa "Restaurant" na temelju ocjena više od 800 svjetskih kulinarskih stručnjaka, prenosi Guardian

Vlasnik restorana i glavni "chef", makedonski Albanac Rene Redžepi (34), otkrio je da je tajna njegova uspjeha stvarati jela koja čine svježe lokalne namirnice. Specijaliteti s menija oduševljavaju gurmane, primjerice, odresci arktičkog goveda s kruškama, dimljene koštane moždine, ježinci s koprom, konjski jezik (vrsta ribe iz Atlantika)..

Na drugom i trećem mjestu u izboru su dva španjolska restorana, "El Celler de Can Roca" u Gironi i "Mugaritz" u San Sebastianu. Najboljim 'chefo' proglašen je Španjolac Andoni Luis Aduriz iz "Mugaritza".

Komentara 2

KO
Kora
11:26 01.05.2012.

Baš mi je drago zbog Redžepija.Proslavio je sebe, Makedoniju i ovime nadišao predrasude o Albancima. Bravo Rene!

KA
karlo2011
11:54 01.05.2012.

a dali operu ruke nakon pranja bulje nakon obavljene nužde?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije