Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konoba “Stari grad”, Senj

Rekorder je pojeo dvije plate za četiri osobe

Senj - turistička patrola
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/2
06.08.2021.
u 08:45

Za nas domaće goste, koji nemaju platnu moć kao stranci, u Senju nema brige...

Uskočki mač na stolu u Senju, jelo koje su domaći osmislili ne bi li turiste podsjetili da su ratnici ovdje nekad bili. Na maču – biftek, ramstek i svinjski medaljoni. Lijep ambijent, ali i priča u restoranu nije loša. Rekorder koji je ‘smazao’ jela za četiri osobe.

– Bio nam je gost Amerikanac, pojeo je za predjelo riblju platu za dvije osobe, a zatim i mesnu platu za dvije osobe kao glavno jelo – kaže konobar Stjepan Barbić.

Što je sve na platama?

– Uh... ‘Ajmo redom. Orada, brancin, škampi, blitva s krumpirom i malo dagnji, a onda slijede svinjski medaljoni, ćevapi, pljeskavice, rolana piletina punjenu sirom, đuveč, povrće na žaru, ajvar i malo kapule.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Privatni album

Desert nije tražio?

– Nije, ali svaka mu čast! – dodaje vlasnik Boris Prpić. Spominje konobar i susjeda Franju Belana.

– Kiša pada, sve se vedri, Frane Belan pije cherry brendi. Tako ide pjesma, on je najpoznatiji navijač NK Nehaja – govori Barbić. Kao i u ostatku grada, i ovdje je u “Starom gradu”, veselo, smije se.

Unutrašnjost prostora je lijepa, stari brodovi, karte, pa čak i – češnjak protiv uroka koji visi iznad šanka. I cijene su povoljne. I palačinke sjajne.

Za nas domaće goste, koji nemaju platnu moć kao stranci, u Senju nema brige...

Večernjakove zvjezdice

IZBOR I KVALITETA JELA (DO MAKS. 50 BODOVA) 46

IZBOR I PONUDA PIĆA (DO MAKS. 15 BODOVA) 13

POSLUGA I LJUBAZNOST (DO MAKS. 10 BODOVA) 10

DOJMOVI I PROSTOR (DO MAKS. 20 BODOVA) 16

UKUPNOST PONUDE (DO MAKS. 5 BODOVA) 4

UKUPNO: 89

Komentara 1

Avatar EtTore
EtTore
13:36 06.08.2021.

Fucking Senj, ubi bura!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije