Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Statistike govore sve

Rekli su mi da ću od raka umrijeti za šest mjeseci, a spasila me veganska prehrana

Penny Lown
Foto: Facebook
1/2
06.11.2018.
u 12:40

Ono što ju je posebno šokirao kada je čula dijagnozu bila je činjenica da je oboljela od teške bolesti s malim šansama za preživljavanje, a živjela je, smatra, zdravim životom.

Penny Lown 55-godišnjakinja je kojoj je 2013. godine dijagnosticiran rak gušterače. Odlučila je ući u bitku s tom opakom bolesti i promijeniti prehranu. Odlučila je postati veganka i tvrdi: Zbog toga sam danas još uvijek živa.

Brojne su studije koje pokazuju prednosti ovakve prehrane na cjelokupno zdravlje, ali i sve je više onih koji se odlučuju ne jesti namirnice životinjskog podrijetla.

Nakon što joj je dijagnosticiran rak, liječnici su joj prognozirali još šest mjeseci života, najviše godinu. Ono što ju je posebno šokiralo kad je čula dijagnozu bila je činjenica da je oboljela od teške bolesti s malim šansama za preživljavanje, a živjela je, smatra, zdravim životom.

Podvrgnuta je operaciji i kemoterapiji, njena bolest danas je u remisiji. Odlučila je promijeniti način života kako se opaka bolest ne bi vratila. 

"Morala sam prilagoditi svoje tijelo posljedicama operacije jer sam imala osjetljivu probavu i ostalo mi je samo 20 posto gušterače, pa sam zapravo bila – dijabetičar", kaže Penny za UNILAD

"Kako mi se tijelo sve više i više oporavljalo, u njega sam unosila samo 'čisto gorivo'. Što sam više to činila, to sam se bolje osjećala. Nisam htjela provesti cijeli život u strahu da će se rak vratiti. Statistike su tu. Prehrana bazirana na povrću i voću najzdravija je za izbjegavanje raka i dijabetesa", rekla je. 

Svakodnevno čita o istraživanjima koji upućuju na prednosti veganske prehrane i to joj je dokaz, smatra, da je donijela ispravnu odluku.

Pogledajte i video Simptomi raka testisa koje muškarci ne bi smjeli ignorirati

Komentara 14

RA
raduc
14:52 06.11.2018.

Ovo je opasno zaglupljivanje naroda,ovo opasno je podvučeno

SA
saff
14:43 06.11.2018.

"Podvrgnuta je operaciji i kemoterapiji, njena bolest danas je u remisiji" ... ali to je nije spasilo, nego veganska prehrana.

DU
Deleted user
13:13 06.11.2018.

Je.. kako ne.... baš te to spasilo.... svašta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije