Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZBUDLJIVA POSEZONA

Otkrijte ljetnu destinaciju koja nudi zabavu cijele godine

TZ Grada Novalje
Foto: PROMO/TZ Novalja
1/22
25.09.2019.
u 11:03

Nakon veslačke regate Osmerci na Pagu na rasporedu je 1. Međunarodni biciklistički maraton GRANFONDO PAG, a zatim će Harley Davidsoni protutnjati Novaljom

S ljetom smo se polako već oprostili, no to ne znači da je na obali dosadno. Tako je nedjelja 22. rujna prošla u znaku veslanja. Krenula je 2. Međunarodna regata Osmerci na Pagu na relaciji plaža Zrće – Pag, dionici dugačkoj 15 km. Na regati je sudjelovalo šest posada no iako je regata zbog loših uvjeta na moru prekinuta, natjecatelji i gledatelji su se dobro zabavili, a svim veslačima posebnu podršku dao je dvostruki svjetski i europski prvak, osvajač srebrne medalje na OI u Londonu 2012.godine, rođeni Vukovarac i zaljubljenik u veslanje, Damir Martin!

„Regata je prekinuta nakon 2 km udaljenosti od plaže Zrće, no to je sport na otvorenom i vremenski uvjeti odlučuju o konačnom ishodu! A ono što nas posebno veseli su neki drugi rezultati koji su iznjedrili nakon regate, a to je povećanje broja upisanih novih malih veslača u veslački klub Pag, što nam je u konačnici između ostalog bio jedan od osnovnih ciljeva, osim naravno zajedničke turističke promocije i priče otoka Paga kroz najtrofejniji hrvatski sport“ objasnila je Marina Šćiran Rizner, direktorica TZG Novalja.

Foto: PROMO/TZ Novalja

I sljedeći vikend na otoku Pagu će biti aktivno jer je 28. rujna na rasporedu rekreativna turistička biciklistička vožnja GRANFONDO PAG. Riječ je o 1. Međunarodnom Biciklističkom Maratonu GRANFONDO PAG – Cycling on the Moon (90 km) te MINI GRANFONDO (40 km) na kojem će se sudionici provozati gotovo nestvarnim, mjesečevim krajolikom otoka Paga. Staza duljine 90 km počinje u centru Novalje, prolazi kroz Metajnu, Žigljen, Staru Novalju, Lun i završava kod Hotela Olea u Novalji. Visinska razlika je 1000 metara. Natjecatelji koji se odluče za MINI verziju utrke proći će stazom duljine 40 km koja kreće iz Novalje, prolazi kroz Metajnu i Žigljen i također završava kod Hotela Olea u Novalji, a tijekom vožnje savladat će visinsku razliku od 600 metara.

Prijave za sudjelovanje za Grandofondo Pag se primaju na linku. Startni paket uključuje službenu majicu utrke (dry-fit), finišerske medalje, okrijepne stanice cijelom dužinom trase te startni broj i digitalno mjerenje vremena. Svaki natjecatelj će također dobiti bon za ručak i pivo, letke s pogodnostima sponzora i slobodno korištenje SPA zone u Hotelu Olea od 19:00 sati.

Foto: PROMO/TZ Novalja

Na području Grada Novalje u razdoblju od 1. do 15. 9. 2019. Zabilježeno je:

11 500 dolazaka turista ili 10% više nego u istom razdoblju lani i

85 000 noćenja ili 14% više nego u istom razdoblju lani.

A prelijepi sunčani rujan, produženje sezone koja bilježi porast turističkog prometa na području grada Novalje zatvorit će se moto susretom ISLAND THUNDER powered by Harley Davidson! Kako smo već pisali, udruga Dalmacija Chapter Croatia u suradnji s TZ Grada Novalje organizirala je susret ljubitelja Harley Davidsona koji starta u petak 4. listopada u Zadru, a sljedećeg dana, u subotu, kolona bikera kreće prema Novalji na otoku Pagu. Nakon istraživanja svih ljepota otoka Paga i ručka u restoranu Boškinac, bikeri se vraćaju u Novalju u kojoj će se navečer održati koncert legendarnog rock benda Psihomodo pop.

Fotografija s Osmeraca na Pagu - gospodin Branko Markota, potpredsjednik veslačkog kluba Pag, inicijator Osmeraca, direktorica TZ Grada Paga Vesna Karavanić i direktorica TZ Grada Novalje Marina Šćiran Rizner
Foto: PROMO/TZ Novalja

Svim ovim aktivnostima i sadržajima, TZ Grada Novalje podiže atraktivnost i poželjnost same destinacije naročito u posezonskom razdoblju te dokazuje da se u Novalji itekako ima što raditi i doživjeti i tijekom jesenskih i zimskih mjeseci. Pritom svim tim raznovrsnim sadržajima privlače različite profile gostiju, bicikliste, bikere, trekere i sve one koje uživaju u prirodnim ljepotama te organiziraju aktivnosti kojima povezuju sve dijelove otoka Paga u jednu cjelinu.

Sa zimskim mjesecima već tradicionalno će se u Novalji održavati Advent i različita događanja povezana s Božićem te doček Nove godine. Nakon toga kreće fantastični projekt Upoznaj svoju zemlju - Voli svoj grad, u okviru kojeg će se organizirati pješačke ture po gradu Novalji i otoku Pagu za sve lokalne stanovnike koji žele čuti i naučiti nešto više o povijesti grada i otoka kao i svim njegovim skrivenim zanimljivostima.

Jer, upravo su domaćini prvi i najbolji ambasadori svoje destinacije…

Sadržaj je nastao u suradnji s TZ Grada Novalje

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije