Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjet stručnjaka

Razmišljate o prekidu? Ovo je najbolji način kako to učiniti

prekid
Foto: Shuttershock
19.10.2017.
u 11:05

Popularni 'ghosting' jedan je od najokrutnijih načina prekida, no znate li koji je najbolji?

Prekidi su uvijek bolni, no iako je to situacija u kojoj se mnogi ne žele naći, jednostavno se moraju dogoditi.

Postoje prekidi koje su vrlo okrutni poput popularnog 'ghostinga', odnosno nestajanja iz života osobe s kojom ste u vezi bez ikakva objašnjenja, no postoje i načini kako prekid učiniti što lakšim. I to za obje strane.

Prema istraživanju koje je provedeno na Sveučilištima Brigham Young i South Alabama, većina ispitanika loše vijesti želi čuti otvorenim pristupom.

U istraživanju je sudjelovalo 145 ispitanika, a istraživači su im priopćili nekoliko vrsti loših vijesti.

Sudionici su kanije morali napisati najvažnije stvari koje su cijenili kod tih loših vijesti, odnosno načina na koji su im one prezentirane.

Najviše od svega, svi su cijenili jasnost onoga o čemu se priča, kao i izravnost te što su 'nositelji' loših vijesti bili obzirni i razumni.

Kada su u pitanju prekidi, voditelj istraživanja profesor Alan Manning kaže kako nije baš najbolje odmah reći 'moramo prekinuti'.

– Ono poznato 'trebamo razgovarati' je puno bolji izbor jer tada druga strana može osjetiti da će vjerojatno čuti loše vijesti – rekao je on.

No, nakon te rečenice, savjetuje profesor Manning, najbolje je odmah priječi na stvar i jasno objasniti zbog čega želite prekinuti i dati do znanja kako se osjećate.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije