Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravlje žena i djece

Razmak između trudnoća treba biti barem 11 mjeseci

Trudnica
14.02.2010.
u 17:00

Prekratko vrijeme između dviju trudnoća ne omogućuje stvaranje potrebnih zaliha nužnih hranjivih tvari kod majke, upozoravaju izraelski znanstvenici

Razmak manji od šest mjeseci između dvaju trudnoća povećava rizik od smrti bebe za 64 posto, pokazalo je istraživanje provedeno u Izraelu. Rizik za prerani porod je bio 23 posto veći, za smanjenu porođajnu masu 15 posto veći, a za prisutnost porođajnih defekata je rizik bio veći 14 posto.

Znanstvenici iz Jeruzalema preporučuju da razmak između trudnoća ne bude manji od 11 mjeseci, objavio je stručni časopis Contraception.

Prekratko vrijeme između dvije trudnoće ne omogućuje stvaranje potrebnih zaliha nužnih hranjivih tvari kod majke, upozoravaju. Posljedice može ostaviti i hormonska neravnoteža tijekom postnatalnog razdoblja te fizički stres povezan s dojenjem. U studiji su korišteni podaci za 440.838 novorođenčadi prikupljeni između 2000. i 2005. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije