Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkriće

Rak prostate moći će se liječiti ultrazvukom

\'Razvod...tuga......muskarac....prazan stan.... Obavezno potpisati PHOTOS\'
Photos, ilustracija
18.04.2012.
u 11:49

Terapija ultrazvukom u pacijenata s rakom prostate dala je nevjerojatne rezultate, izliječeno je čak njih 95 posto...

Ultrazvučnim zrakama znanstvenici su se usredotočili samo na bolesno tkivo prostate i postigli nevjerojatne rezultate. U čak 9 od 10 pacijenata uništene su zloćudne stanice raka, a tretman je trajao samo jedan dan. Do revolucionarnog otkrića koje daje nadu za stotine tisuća oboljelih muškaraca došli su znanstvenici sa sveučilišta University College u Londonu.

– Fokusiranjem samo na područja zahvaćena rakom smanjujemo kolateralnu štetu u okolnom tkivu. Rezultati su vrlo ohrabrujući. Predviđamo da će se muškarci kojima se dijagnosticira rak prostate uskoro moći izliječiti jednodnevnim postupkom, koji se sigurno može ponoviti jednom-dvaput, i s neznatnim nuspojavama – kazao je dr. Hashim Ahmed, prenosi Telegraph.

Nuspojave standardnih kirurških postupaka uklanjanja stanica raka često su inkontinencija, i to kod četvrtine pacijenata, i erektilna disfunkcija kod svakoga sedmog. Ovaj tretman dovodi oštećenje tkiva na minimum i nema nuspojava.

U studiji objavljenoj u Lancet Oncologyju, čak je 95 posto pacijenata u grupi od 41 osobe bilo izliječeno nakon 12 mjeseci. Jedan je pacijent bio impotentan, a niti jedan nije postao inkontinentan.

Ovakav način liječenja još je u razvojnoj fazi, a u postupak standardnog liječenja mogao bi se uvesti za pet godina.

Komentara 2

OB
-obrisani-
23:14 18.04.2012.

Revolucionarna vijest.Kaze se da 70% muskaraca starijih od 60 i neku ima rak prostate.A ovaja britanski doktor,ima arapsko prezime ako uspije zasluzuje 3 Nobela,za medicinu,mir i jos jednu onako

BR
Bruška
09:19 19.04.2012.

Super ! Sad bi se i Hebrang mogau liječiti u Hrvatskoj. Ali neka mnogi su položili život jer nisu mogli van na lječenje , pa nam on sad može slobodno likom i djelom davati primjer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije