Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
e, da...

Radite prekovremeno? Postoji dobar razlog zašto ne biste trebali

Posao i rad u uredu. Radnici
Thinkstock
10.12.2018.
u 00:12

Osobe koje rade prekovremeno manje su produktivne i rade u prosjeku 9 posto više pogrešaka u obavljanju svojih svakodnevnih radnih obveza, u odnosu na one koji rade u kraćim smjenama.

Ako mislite da ste bolji radnik jer ostajete dulje na poslu, varate se.

Barem tako tvrde stručnjaci koji su proveli istraživanje i došli do saznanja da dulje radno vrijeme ne igra u vašu korist, niti u poslodavčevu. Osobe koje rade prekovremeno manje su produktivne i rade u prosjeku 9 posto više pogrešaka u obavljanju svojih svakodnevnih radnih obveza, u odnosu na one koji rade u kraćim smjenama. 

Tvrtka Pegasystems Inc., objavila je kako radnici provjeravaju email u prosjeku svakih šest minuta što znači da 13 posto vremena provedu gledajući u inbox, a tek 23 posto vremena su produktivni, obavljajući dnevne radne zadatke. 

Pogledajte i galeriju Ova iluzija otkriva jeste li pod stresom

Posao i rad u uredu. Radnici
1/1

Zaposlenici koji imaju previše obveza, čine više grešaka tijekom smjene.

Tako oni koji se na radnom mjestu koriste s oko 30-ak aplikacija, imaju 23 posto veći rizik od pogreški prilikom obavljanja svog posla, u odnosu na zaposlenike koji se korsite s manje aplikacija tijekom obavljanja svojih zadaća. 

Pogledajte i video Voće koje bi trebali jesti dijabetičari

Komentara 4

DU
Deleted user
05:32 10.12.2018.

Brigadirki pecek se na ime prekovremenih sati nezakonito isplatilo 48 000 kuna. ..za pravljenje gresaka ntko je i ne pita jer ona svoje greske rjesava sa dobavljecem usluge za morh..i ima ekskluzivu iz uprave da samo ona moze komunicirati saa dobakvljacem. zna se zbog cega..

DU
Deleted user
09:44 10.12.2018.

Dobar clanak za neradnike. Da li covijek grijesi ili ne je osobna stvar. Onaj koji radi uvijek moze pogrjesiti, narocito ako radi konkretne poslove. Neradnici nikad ne grijese.

SI
sico
09:47 10.12.2018.

Kak ta Pecek moze dobiti placeno prekovremeno kad cili sustav nemoze. Dobis sat ili nis ali ne i prekovremeno. To je godisnja placa nekoga a ona onda je radila prekovremeno full i u naturi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije