Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

'Radim prvi svjetski hotel koji dopušta seksualne slobode'

naslovnica
08.06.2017.
u 00:00

Dizajner svjetske popularnosti izlaže u Muzeju Mimara

Biti 30 godina u samom vrhu svjetskog dizajna mogu tek rijetki. Jedan od njih svakako je Karim Rashid. Najbolje ga je predstaviti u brojkama, a one kažu: više od 3000 dizajniranih predmeta u proizvodnji, više od 300 nagrada i djelovanje u više od 35 država.

Ovaj dizajner egipatskog podrijetla s newyorškom adresom, koji je svjetsku popularnost stekao dizajniranjem modernih komada namještaja.

Upravo ga je jedna takva suradnja, ona s domaćim proizvođačem namještaja Erom, dovela u Zagreb, točnije u Muzej Mimaru, u kojem je otvorio izložbu kolaboracijskih primjeraka.

Kada pogledamo predstavljene eksponate na ovoj izložbi, gotovo da možemo govoriti o presjeku vašeg dugogodišnjeg rada. Ipak, susreli ste se s nekim izazovima...

Jako sam ponosan na cijelu kolekciju i uistinu ima tu mnogo poveznica s nekim ranijim radovima, ali posebno sam ponosan na stol Kollide. Naime, ideja je bila pronaći neki neobičan kut izvedbe organske forme. Uz to valjalo je voditi računa da stol bude stabilan, a istodobno i estetski privlačan, tako da mi je, kada govorim o kolekciji, taj stol zapravo najdraži.

>>Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Štromar, pravosuđa R. Marijan, obrazovanja Blaženka Divjak

>>Čak 4,5 godina za novac iz EU za Pelješki most

>>Pokrivač: Nema predaje, sve ću podnijeti za ženu i svoju kćer

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
23:11 07.06.2017.

Osobito mi je zadovoljstvo što Socijaldemokratska Partija gubi partnere. Pusićeva i Mrakova mogu se učlaniti u Partiju, kojima su ionako držale lojtre, da im povećaju rejting. Na sljedeći način: Mrakova donosi novih 0,5 % rejtinga, dok Pusićeva odnosi 0,5 % rejtinga. Jest pojačanje, ali se ne vidi na računu.

DU
Deleted user
23:22 07.06.2017.

Aha, a dosadašnji hoteli su određivali i nadzirali što će gosti raditi u sobi.

AN
anticenzura
22:43 07.06.2017.

Hotela koji dopustaju sexualne slobode je pun Zapad, tamo gdje je prostitucija legalizirana. Jedino ako on pod sexualnim slobodama ne podrazumjeva da nas manijaci mogu hvatati za guzicu i sexualno zlostavljati, a da ne budu kaznjeni zato?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije