Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreni zdravo

Rad na sebi – kako započeti i koje su tehnike?

06.08.2019.
u 08:21

Osobni ciljevi predstavljaju širu viziju budućnosti te integriraniju i potpuniju verziju nas samih. Ujedno utječu na poboljšanje našeg života, odnosa s drugim ljudima i okoline u kojoj se krećemo.

Iako većina ljudi svakodnevno teži za postignućima, napretkom i boljom verzijom sebe, nekima je motivacija za rad na sebi najveći problem u ostvarivanju napretka. Kao što je svaka osoba jedinstvena, tako je i sam proces rada na sebi jedinstven za svaku osobu te za nju predstavlja izazov s kojim se ponekad nije lako suočiti.

Međutim, korištenje poznatih i učinkovitih metoda ispunjavanja vlastitih ciljeva vam može pomoći u svim osobnim promjenama, kao što je postizanje samopouzdanja, gubitak tjelesne težine i sl. Najvažnije je odlučiti se na promjenu i ponašati se u skladu s tom promjenom. To je najvažnija stvar u postizanju željenih rezultata, a mnogima je to najveći napor koji nerijetko završi neuspjehom.

Da biste nešto promijenili u svojem životu, prvo morate odrediti što želite promijeniti. Napredak ne dolazi preko noći, a isto tako se ne može postići samo na globalnoj razini. To bi značilo da prvo morate odrediti kako globalni cilj (koji je u ovom slučaju “rad na sebi”) razložiti na manje, realne, ostvarive i racionalne ciljeve (npr. poboljšati odnose s drugim ljudima, ne kasniti na dogovore, početi vježbati, zdravije se hraniti, itd.).

Drugim riječima, morate znati pravilno postaviti osobne ciljeve jer bez njih nećete znati u kojem smjeru trebate ići kako biste ostvarili napredak u svojem životu.

Osobni ciljevi su relativno stalni pokušaji osobe da u svom životu ostvari određene ciljeve ili skupine ciljeva. U ovom slučaju, riječ je o ciljevima koji traju duže vremena te ujedno postaju životni ciljevi, odnosno ciljevi kojima težimo postaju dio ličnosti. Oni su u skladu s našim razmišljanjima, vrijednostima i stavovima te nas potiču da stremimo prema nečemu širem i većem od nas samih.

Osobni ciljevi predstavljaju širu viziju budućnosti te integriraniju i potpuniju verziju nas samih. Ujedno utječu na poboljšanje našeg života, odnosa s drugim ljudima i okoline u kojoj se krećemo.

Savjete koji vam mogu pomoći u postavljanju osobnih ciljeva pročitajte na portalu Kreni zdravo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije