Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kombinacija svega

Putnici odlučili: Ovo je najljepša zemlja na svijetu

Škotska
Pixabay
21.09.2017.
u 08:09

Grand Canyon, Veliki koraljni greben, Mount Everest, samo su neke od prirodnih ljepota koju čine ovu našu raznoliku Zemlju tako prekrasnom.

Teško je od svih zemalja odabrati baš onu jednu zemlju koju bismo proglasili najljepšom. 

Ovaj težak zadatak dobili su čitatelji Rough Guidea koji su glasovali za najljepšu zemlju na svijetu. 

Grand Canyon, Veliki koraljni greben, Mount Everest, samo su neke od prirodnih ljepota koje čine ovu našu raznoliku Zemlju tako prekrasnom. 

Svojim prekrasnim pješčanim plažama, ali i divljinom poput one u Nacionalnom parku Kruger, Južna Afrika izborila se za visoko peto mjesto na ljestvici. 

 

Škotska
1/5

Mnoge očarava talijanska kuhinja zbog koje bismo se mogli i preseliti u Italiju, no ova je zemlja zauzela visoko četvrto mjesto zbog prekrasnih pejzaža. Jeste li za vožnju gondolom u Veneciji?

Foto: Reuters/PIXSELL

Upravo prekrasna priroda i vidici koji oduzimaju dah smjestili su Novi Zeland na visoko treće mjesto liste najljepših zemalja na svijetu. 

Planine koje u svom podnožju "čuvaju" rijeke, ribolov, skijanje i prekrasna priroda u kombinaciji s kozmopolitskim gradovima osigurala je Kanadi drugo mjesto.

Apsolutna pobjednica koja je "odnijela titulu najljepše" ovaj put je Škotska. 

Škotska
1/7

 

Čudovište iz Loch Nessa, plaže, otkrivanje starih dvoraca, neki su od bisera koji su ovoj zemlji osigurali pobjedu. Možda je upravo kombinacija svega ovoga odličan recept i za jedan od najboljih viskija na svijetu. Uzdravlje!

Komentara 46

Avatar jumanji
jumanji
11:13 21.09.2017.

oko ljepote nečega se može raspravljati jer je ljepota relativno značenje.

CH
cheguevara
09:54 21.09.2017.

hahahhah....

MA
Marvin
09:58 21.09.2017.

Za nas bi bilo najbolje da spadamo medu najgrdje i najsiromasnije na svijetu , jer onda nebi ginuli toliki mladi ljudi braneci tu zemlju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije