Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nehigijenski

Pušete svjećice na rođendanskoj torti? Pročitajte ovo...

Puhanje svjećica, torta
Getty Images
17.03.2019.
u 07:00

Ispitanici su zamoljeni da simuliraju rođendansku zabavu i pojedu komad pizze. Zatim su puhali u rođendanske svjećice.

Nedavno su svi na društvenim mrežama pisali o potezu američkog političara Mitta Romneya koji je na sasvim neuobičajeni način puhao u svječice na svojoj rođendanskoj torti. Učinio je to tako da ih je vadio jednu po jednu i svaku posebno ugasio.

Rekli bismo, neobično, barem nismo navikli gledati taj način puhanja svjećica na torti. No, kasnije je pojasnio zašto je napravio to baš tako. I čini se kako je imao itekako dobar razlog. Naime, bio je prehlađen i nije htio puhati poviše torte kako ne bi slasticu, koju je dijelio s kolegama,  "prekrio" bakterijama. 

Studija provedena na Sveučilištu Clemson u Južnoj Karolini 2017. godine, pokazala je da puhanje svjećica na torti povećava količinu bakterija za 1400%. Istraživači su ravnomjerno raširili glazuru torte preko folije i nakon toga postavili rođendanske svjećice.

Ispitanici su zamoljeni da simuliraju rođendansku zabavu i pojedu komad pizze. Zatim su puhali u rođendanske svjećice.

Nakon toga, glazura je testirana na bakterije te je količina bila povećana u svim uzorcima torte. Ipak, znanstvenici tvrde kako to i nije dobra metoda ispitivanja jer se bakterije ne razvijaju isto na svim površinama. Iako su rezultati itekako šokirali znanstvenike, zaključili su da ne postoji velika opasnost od razvijanja infekcije, osim ako osoba koja je puhala u srođendanske svjećice, nije bolesna. 

Pogledajte i video Bikini ples u zrakoplovu

 

Komentara 2

AU
austrougarskigeneral
11:32 17.03.2019.

ne pušem ih nikad

ČI
čikaga3
14:33 17.03.2019.

Kakva torta ? Svaki dan pušem i na hladno kad čujem izlaganje pojedinih delegata pred desetak osoba u klupama. No kad se odlučuje o saborskim plaćama i razno raznim dodacima tada NEMA MJESTA u klupama jer je odaziv DELEGATA 110,00 %.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije