Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sada znamo...

'Pun kao brod' ili pretpostavka da je dobar u krevetu? Evo zašto žene biraju ovakve muškarce

Par, veza, poljubac
Foto: Thinkstock
29.09.2016.
u 08:46

Pokazalo se da su ženama bili privlačniji muškarci koji su vjerovali da su privlačniji nego što doista jesu te da takvi muškarci, koji ne mare za svoj fizički izgled, odgajaju i samouvjereniju djecu.

Znate ono pitanje: Što takva žena radi s takvim muškarcem?

Najvjerojatnije ste to pomislili u situacijama kada je pored vas prošla atraktivna i zgodna plavuša duge kose, brižno našminkana u vrtoglavo visokim štiklama koja za ruku drži muškarca ne baš tako privlačnog izgleda.

Mnogi bi zaključili da razlog leži u tome da je "pun kao brod". Ipak, vjerojatnije je da je razlog neki drugi.

Muškarci prosječnog izgleda, koji ne slove za "atraktivne muškarce", imaju bolju prolaznost kod žena kada pokažu svoje samopouzdanje.

To je stav koji žene posebno privlači i takvi muškarci postaju atraktivniji nego što bi se pomislilo na prvi pogled.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock, ilustracija

Rezultati istraživanja objavljeni u časopisu Psychological Science pokazali su da muškarci s velikom dozom samopouzdanja, a bez posebne fizičke privlačnosti, bolje "kotiraju" od muškaraca koji su fizički atraktivniji.

Istraživanje je provedeno u obliku "brzih spojeva". Sudjelovalo je 96 muškaraca i 103 žene kojma je omogućeno tri minute razgovora s nekim muškarcem kako bi dobili prvi dojam. Pokazalo se da su ženama bili privlačniji muškarci koji su vjerovali da su privlačniji nego što doista jesu te da takvi muškarci, koji ne mare za svoj fizički izgled, odgajaju i samouvjereniju djecu.

>>Uobičajeno odbojna, ova osobina kod žena zapravo privlači muškarce

Komentara 6

BI
billynik
09:23 29.09.2016.

Glupost, samo je novac važan najvećem dijelu žena, ako se i dogodi ljubav vrlo brzoo će opet novac postati najvažniji.

DU
Deleted user
10:26 29.09.2016.

¸Iz mojih 52 godine zivota izvidno je kako jubav cini 1-1,5% odabira partnera a sve su ostalo soldi...jednostavno nema romantike ako telac isprid mene ne more platiti obid ili auto ili kucu ili bundu....pa makar mu bio (klaqw)

DO
domazl
09:40 29.09.2016.

Jako novinarstvo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije