Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
perwoll fashion.hr

Publika pogađala: Pocahontas? Winnetou? Karleuša?

fashion.hr
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/39
29.06.2014.
u 16:16

S pet revija, sinoć je završen dvodnevni Perwoll Fashion.hr Cruise Collection na kojem su predstavljene modne ideje ljeta, plaže i ljetne zabave

Ljetni ugođaj starinskog Zrinjevca i njegova Parka Kralja Tomislava tehno-boje reflektora i preksinoć su učinile ultramodernim mjestom za modu. Sa pet je revija ondje završen dvodnevni Perwoll Fashion.hr Cruise Collection koji se tradicionalno održavao u Bolu na Braču a prvi put, vrlo uspješno, u Zagrebu. Na pisti koja je obrubljivala plitku fontanu, predstavljene su modne ideje ljeta, plaže i ljetne zabave.

Ideja zabave

Najbliže je ideji takve zabave bila Kristina Burja – za svoj je brend Krie Design dizajnirala kaubojsku viziju “cruisea”. Bijeli mutno-prozirni plaštevi i haljine otkrivali su luksuzne kupaće kostime, katkad pomodno dugih rukava. Sve je obilno bilo ukrašeno dugim svilenim resama. Rese je pričvrstila oko gležnjeva, ugradila u okrugle torbice, nema gdje ih nije bilo. Na glavama je manekenki obavezan bio blistavi ukras. Publika je pogađala: Pocahontas? Winnetou? Karleuša? Tako je reagirala publika koja voli elaborirani dizajn, više istraživačke konstrukcije a manje intuitivnog, impulzivnog dizajna, publika koja će uvijek prije izabrati Chalayana nego Cavallija. Takva publika na svoje je došla kolekcijom Morane Krklec gdje se u crno-bijelom poglavlju nižu promišljene forme iskazane redukcijom ili bujanjem materijala. Tu su i “two face” modeli čija prednja strana priča nešto sasvim drugo od stražnje, ali zajedno čine skladnu cjelinu. Morana nastavlja istraživati modno nasljeđe Branke Donassy, I-gli, Nade Došen...

>>Dugonoge manekenke u centru Zagreba pokazale što se nosi ovog ljeta

>>Poznate ljepotice zablistale na zatvaranju Perwoll Fashion.hr-a

Martina Felja, dizajnerica koja radi za svjetske zvijezde, prenijela je na pistu haljinice za školarke sa svim njihovim retro manama. Naravno, namjerno. Intrigantne su joj koktel ili večernje haljine na kojima se donji dio spaja s gornjim tkaninom pletenom ili namotanom poput vijka. U Zoni 45 predstavio se beogradski dizajner Boško muškom kolekcijom u kojoj su se mladoj muškoj publici više od crnih čipkastih modela dopala odijela intenzivnih tehno-boja.

Samo najbolje za goste

Zoran Aragović predstavio je svoju najbolju kolekciju. Dao je maha svome oduševljenju crno-bijelim prugama, koje je “dograđivao” šarenim dezeniranim tkaninama ili onih art-uzorka. Istražio je kako to funkcionira u damskom stilu, ili pak puno opuštenijim varijantama za vrelo, ali opuštajuće ljeto. I Aragovićevi modeli kao i “gipsy” kolekcija Ivice Skoke pokazani prve večeri Perwoll Fashion.hr Cruise Collectiona, idu u Dubrovnik u ponudu za goste prestižnih hotela! S visokom će cijenom stajati u dućanu s modelima Armanija i drugih stranih dizajnera.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije