Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najljepši vrtovi

Ptičice zimi u vrtu traže hranu, ali i ljudsku blizinu

vrt
15.02.2011.
u 14:26

Slušate li ptičji govor, shvatit ćete kad su promrzle, kad nestašne, umiljate, kaže Ž. Skledar

Ljepotom svojeg zimskog vrta pohvalila nam se naša čitateljica Željka Skledar iz Zaprešića. Uz nekoliko prekrasnih slika poslala nam je i kratko pismo.

“Šaljem vam prizore iz usnulog dvorišta u koje zimus navraćaju različite vrste ptičica tražeći hranu, odmor i ljudsku blizinu. Zanimljivo je kako se ponekad skutre kao da su promrzle, pospane, a katkad su nestašne, razigrane, umiljate, razbarušene... Iznimni su prizori ptičjeg govora. Dvorište se nalazi u širem centru Zaprešića i nije uz cestu, što omogućuje mir i tišinu. Tu su još i prizori hibiskusa, bazge, kerije, bora i ružmarina u zimskoj usnulosti. Neka nam stiha počivaju biljčice i živinice!”, piše nam gospođa Skledar.

A upravo prizori iz njezina vrta pokazuju svu zimsku ljepotu koja ostavlja bez daha iako u vrtu nema raskošnog cvijeća, bumbara i leptira. Jutarnji mraz, inje, snijeg i sige zimski su ukrasi koji daju posebnu draž. Zimzelene biljke, ukrasno grmlje, zamrznuto lišće, bobice koje privlače ptice, hranilice koje ste za njih pripremili, vrtno jezero u zimskom izdanju i još puno toga skriva se u vašim vrtovima. Ako nemate vrt, sigurno i na terasi ili balkonu imate što pokazati.

Za najuspješnije smo ponovno pripremili lijepe nagrade. Pobjednike darivamo knjigom “Voće iz našeg vrta” Martina Stangla, u izdanju Mozaika knjiga, savjetnikom za vrtlare amatere. U njoj ćete pronaći detaljan opis svih važnih vrsta voća za kućni vrt. Posebno su prikazane sorte koje su otporne, koje se lako uzgajaju i nisu osjetljive na bolesti. Uz najvažnije spoznaje o zaštiti biljaka i kalendar radova znat ćete koji vas poslovi očekuju tijekom godine. Fotografirajte sve što biste željeli da i drugi vide, napišite nam zašto ste izabrali baš te detalje i gdje se nalazi vrt.

Fotografije i pisma možete slati elektroničkom poštom na adresu vrt@vecernji.net, a ako vam je draže, možete i klasičnom poštom. Priložite slike ili CD, a ne zaboravite i kratak opis i svoje podatke. Naša adresa je Večernji list, Vrt, Slavonska avenija 4, Zagreb. Pobjednike će odabrati žiri u kojem su predstavnici marketinga i uredništva Večernjeg lista te predstavnici Mozaika knjiga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije