Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deidre Sanders

Psihologinja objasnila koji su sve mogući razlozi za smanjenje libida

Shuttershock
19.07.2021.
u 21:48

Važno je i podijeliti s partnerom kako se osjećate - možda će vam pomoći tako da s vas preuzme dio tereta i neće se više opterećivati s pitanjem zašto vi nikad ne inicirate seks, kaže Deidre

Psihologinja specijalizirana za seks i veze i dugogodišnja The Sun kolumnistica Deidre Sanders kaže da čak trećinu Britanki seks gotovo uopće ne zanima - a iako je normalno da nam se libido uspava, mnogi ne razumiju zašto je to tako. Evo što ona misli, koji su sve mogući razlozi:

"Svatko ima drugačiji seksualni nagon: dok je nekim ljudima seks dovoljan jednom mjesečno, drugi parovi spolne odnose imaju svaki dan - nije važno koliko je seks čest, sve dok ste sretni i zadovoljni u vezi..."

"Također, normalno je i da nam se želja za seksom s vremenom smanjuje, no ponekad nezainteresiranost dolazi s razlogom."

Lile i Žanamari srele se na partyju na bazenu, pogledajte kako izgledaju na nepopeglanim fotkama

1/20

Evo koji su mogući razlozi:

Stres i umor

Naš je seksualni nagon blisko povezan s našim mislima i osjećajima, a stres, zajedno s drugim mentalnim poremećajima poput depresije i anksioznosti, može utjecati i na želju za intimnošću.

Važno je i podijeliti s partnerom kako se osjećate - možda će vam pomoći tako da s vas preuzme dio tereta i neće se više opterećivati s pitanjem zašto vi nikad ne inicirate seks.

Problemi u vezi

Možda se osjećate manje povezano s partnerom nego inače ili neka svađa među vama nije riješena.

Možda je nestalo povjerenja ili seksualne privlačnosti prema partneru: sumnje i brige u vezi utječu i na vašu seksualnu želju.

Seksualni problemi

Ako vaša zadnja iskustva s bliskosti nisu bila pozitivna, možda ju izbjegavate.

Problemi s ejakulacijom i erekcijom, kao i suhoća rodnice, mogu utjecati na vaš libido.

Fizičko zdravlje

Bilo koje dugotrajno zdravstveno stanje - bolesti srca, dijabetes, rak - može utjecati na spolni nagon, kao i razni lijekovi', objasnila je Deidre.

Bebe merkati, mungosi i zebre najnoviji su stanovnici zagrebačkog ZOO-a ❤ U obitelji merkata sada ih je 14!

Ključne riječi

Komentara 1

ČS
Čuvaj se senjske ruke
06:57 20.07.2021.

Što je to? Sexi magazin?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije