Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolje od prirode

Prženi cvjetovi bazge pa još s medom – može li ukusnije i zdravije od toga?!

15.05.2022.
u 08:32

Važno je ubirati cvjetove s biljaka koje su udaljenije od poljoprivrednih površina te tako nisu izložene otrovima koji se raspršuju prilikom prskanja usjeva.

Ljekovita biljka koja je stoljećima jamčila dobro zdravlje svima koji su je upotrebljavali u kućanstvu, bilo kao čaj, sirup ili na neki drugi način vratila se posljednjih godina na velika vrata – domaći sok od bazge povratio je svoju staru slavu i pije se u svim mogućim prilikama i kombinacijama. No, jeste li probali pržene svjetove bazge? Mi vam nudimo recept, na vama je da isprobate.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Prženi cvjetovi bazge s medom

Sastojci:

16 glavica cvjetova bazge

suncokretovo ulje, za prženje

100 g brašna

2 žličice kukuruznog brašna

2 žličice šećera

1 jaje

175 ml gazirane vode

Za posluživanje:

šećer u prahu, po želji

med cvijeta naranče

Priprema:

Odrežite stabljike cvjetova, a glavice neka ostanu spojene. Veliku posudu dopola napunite uljem i stavite na umjerenu vatru – neka desegne temperaturu od 180 stupnjeva. Dok se ulje zagrijava, u posudi pomiješajte brašno, šećer i prstohvat soli. Istucite jaja i gaziranu vodu. Napravite jamicu u sredini brašna, a zatim polako ulijte mokre sastojke, miješajući dok se sve ne sjedini. Odmah uronite cvjetne glavice u smjesu, a zatim spustite u vruće ulje, nekoliko njih odjednom. Pržite najviše minutu da cvjetovi lagano porumene, a zatim ih izvadite šupljikavom žlicom i ocijedite na kuhinjskom papiru. Obilno pospite šećerom i pokapajte malo meda. Poslužite odmah.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije