Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Prvi studentski kongres: Priča o oralnom karcinomu – upoznaj i prepoznaj!

Kako do najljepšeg osmijeha
Shutterstock
09.04.2021.
u 16:29

Studenti Stomatološkog fakulteta pod mentorstvom prof. dr. sc. Ivana Alajbega organiziraju Prvi studentski kongres: Priča o oralnom karcinomu – upoznaj i prepoznaj u razdoblju od 12. do 16. travnja 2021.

Travanj je mjesec u kojem obilježavamo Svjetski dan zdravlja kao i  Svjetski tjedan svjesnosti o karcinomu usne šupljine, glave i vrata. Zamisao je posvetiti cijeli tjedan podizanju svijesti i informiranosti državljana RH o važnosti postavljanja pravovremene dijagnoze i početka liječenja malignih promjena usne šupljine, glave i vrata.

U svojstvu kongresa organizirat ćemo predavanja koja će održati profesori Stomatološkog fakulteta te gosti predavači iz KBC-a Sestre milosrdnice, KBC-a Zagreb, Kliničkog bolničkog centra Dubrava te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "dr. Andrija Štampar". Uz to, ugostit ćemo i dva strana predavača. To su dr. Nathaniel Simon Treister s harvardskog fakulteta dentalne medicine i Dana-Faber Cancer Institite te profesora Alexandera R. Kerra s NYU fakulteta dentalne medicine. Predavanja se održavaju online preko platforme Zoom i namijenjena su studentima biomedicinskih fakulteta s ciljem osvješćivanja i dodatnog educiranja o prevenciji, ranom prepoznavanju, dijagnostici i liječenju oralnog karcinoma.

Uz to, svakoga dana u razdoblju od 12. do 16. travnja 2021. u jutarnjem terminu studenti volonteri će se nalaziti uz štand na Cvjetnom trgu, dijeliti promotivne letke, educirati opću populaciju o temi oralnog karcinoma u skladu s epidemiološkim mjerama.

Saznajte više na Instagramu ili Facebooku.

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije