Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKAD JEDNOSTAVNIJE

Prvi put roštiljate? Olakšajte si život s ovim priborom!

roštilj
Foto: Shutterstock
1/3
25.04.2019.
u 14:00

Sezona je roštiljanja: Evo što vam sve treba za savršen roštilj!

Pred nama je početak svibnja, što znači da je sezona roštilja na otvorenom i službeno započela! Najvažnija odluka prilikom roštiljanja je, naravno, što roštiljati. Druga važna stvar je koju vrstu topline koristiti. Odabir topline ima veliki utjecaj na okus vaše hrane, kaže Steven Raichlen za Real Simple. Uz izravnu toplinu, postavljate male, brzo-kuhane predmete, poput burgera, koji idu direktno preko vatre. Kada koristite neizravnu toplinu, vatra se pali samo uz rub rešetke, a koristimo je za namirnice koje se sporo kuhaju, poput rebarca. 

Foto: Shutterstock

Postoje različite vrste roštilja poput onog električnog, grill chef roštilja s poklopcem, plinskog roštilja ili pak Elit preklopnog električnog roštilja. Što se tiče pribora za roštiljanje, potrebno vam je nekoliko osnovnih premeta. Prva od njih je četka za roštiljanje, a jedna takva je i grill chef četka koju možete naći već za dvadesetak kuna u Konzumu.

Foto: Shutterstock

Od koristi će vam biti i aluminijske posude za jednokratnu upotrebu, kao i termometar za brzo čitanje. Hvataljke s oprugama koristit će vam umjesto vilica za okretanje hrane, a preporučuju se one od najmanje od tridesetak centimetara kako biste držali ruke što dalje od plamena. Široka špatula također se koristi za okretanje hrane, posebice za ribu i burgere, a jednu takvu možete dobiti i u sklopu Delimanovog Astoria roštilj seta koji se sastoji od tri različita proizvoda za roštiljanje.

Roštiljanje zbilja nije komplicirano kako možda izgleda na prvu s obzirom na to da možete postati pravi roštilj majstor sa svega nekoliko osnovnih predmeta i zadiviti ekipu već sutra!

Sadržaj omogućio Konzum

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije