Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loša navika

Provodite više od 10 minuta na zahodu? Liječnik objasnio zašto to nije dobro

Pixabay
13.11.2021.
u 15:06

Naprezanje i provođenje dugo vremena na zahodskoj školjci mogu dovesti do stvaranja hemoroida i uzrokovati neugodu i bolove

Karan Rajan je liječnik koji redovito dijeli medicinske savjete na društvenim mrežama, a njegova posljednja objava o jednoj lošoj navici tijekom odlaska na zahod šokirala je mnoge korisnike, kako piše LADbible.

U svom posljednjem videu otkrio je tri stvari koje ne bismo trebali raditi kada obavljamo nuždu, a jedna od najgorih navika je provođenje dugo vremena na zahodskoj školjci.

Naime, svatko od nas barem jednom je proveo više od 10 minuta na zahodu, skrolao po društvenim mrežama i uživao u samoći, ali to je veoma loša navika jer može dovesti do pojave hemoroida.

@dr.karanr

Don’t do this! @Science ##schoolwithdrkaran ##learnontiktok ##toilet

♬ Lofi - Domknowz

"Pokušajte u prosjeku ne provoditi više od 10 minuta na WC-u. Gravitacija nije vaš prijatelj. Što duže provodite vrijeme na zahodu, duže se krv može nakupljati u rektalnim venama uzrokujući hemoroide”, objasnio je.

Drugi savjet koji je dao ljudima bio je da se ne naprežu tijekom obavljanja nužde. Nakon što je prikazao grafiku koja detaljno opisuje proces formiranja hemoroida, objasnio je: "Zabavna činjenica, svi imaju analne jastučiće. Oni su tu da kontroliraju obavljanje nužda, ali i sadrže krvne žila. Ako se nastavite naprezati na zahodu, ove bi krvne žile mogle nabubriti i uzrokovati hemoroide."

Konačno, Karan je također upozorio: "Nemojte preskakati vlakna! Osim ako nemate specifično zdravstveno stanje, trebali biste unositi 20 do 30 g vlakana dnevno. Dakle, ne morate uvijek rezati kore s kruha. I zadržite koru na voću i povrću."

Milenijalci su jako loši u obavljanju kućanskih poslova: Zahod čiste jednom mjesečno!

1/6
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije