Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanost

Protiv opake bolesti borim se osmijehom i šalama

centar
Autor
Sonja Hoffman
20.03.2010.
u 09:00

Svi koji žele pomoći akciju “I riječi liječe” novac mogu donirati na 060 9008, poručuje V. Borš, ističući važnost psihološke pomoći

– Rak, ma meni je to već sve smiješno, a te metastaze su kao pikule koje se kotrljaju mojim tijelom – živahno je jučer u povodu početka humanitarne akcije “I riječi liječe” u Centru za psihološku pomoć ženama oboljelim od raka rekla Vida Borš, 27-godišnja Zagrepčanka koja tri godine ratuje s opakom bolešću. Najprije joj je otkriven rak dojke, a onda – novi šok.

– Nakon puknuća kralješka otkriven je i karcinom kostiju, no koji je od dva raka moje tijelo napao prvi, liječnici nikada nisu ustanovili – objasnila je vedra V. Borš.

Nedugo potom djevojci su nađene i metastaze na plućima, a prije dva tjedna i presadnice na jetri. – Za “moj rak” nema lijeka, jer terapija koju sam primila nije pokazala pozitivne pomake – i dalje kroz smijeh priča V. Borš i dodaje da su joj sada liječnici prepisali novu koja se inače daje pacijentima oboljelim od raka debelog crijeva. – Kao, baš ona će mi pomoći – našalila se na svoj račun djevojka. Njoj je, kaže, najvažniji smijeh, a nada se da će i druge žene, koje se suoče s teškom dijagnozom, bolest prihvatiti na njen način i da će im u tome pomoći stručnjaci u novootvorenom centru. – Ništa nije konačno, uvijek postoji još nešto – poručila je oboljelima hrabra V. Borš i dodala da svi koji žele pomoći akciju novac mogu donirati na broj 060 9008.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije