Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanom od 40 četvornih metara dominira bijela boja kombinirana s detaljima u crnoj i žarkozelenoj

Prostorija 3 u 1 – blagovaonica, dnevni boravak i spavaća soba

garsonijera
11.11.2009.
u 13:30

U manjim prostorima poželjne su svijetle i neutralne palete boja na zidovima, namještaju kao i na podnim oblogama, a tamne i žarke koriste se kao naglasci.

Mali su stanovi realnost velikog broja naših građana koji stambene kvadrate kupuju prema raspoloživu novcu, a ne prema stvarnim potrebama. Zato je male stanove iznimno važno dobro urediti kako bi bili maksimalno funkcionalni, odnosno kako bi ispunili sve nužne stambene funkcije.

Garsonijera je poseban izazov jer se u takvom stambenom prostoru, bez obzira na površinu, preklapaju funkcije dnevnog boravka, blagovaonice i spavaće sobe, pa je potrebno iskoristiti svaki centimetar.

Ormar kao zid
U konkretnom primjeru riječ je o idejnom rješenju za garsonijeru od 40 četvornih metara koja je minimalistički uređena u bijeloj boji, kombiniranoj s crnom i zelenom. U manjim prostorima preporučljivo je, naime, koristiti svijetle neutralne palete boja, i na zidovima i komadima namještaja, i na podnim oblogama. U toj varijanti naš je prijedlog svijetli parket ili laminat sa što je moguće ujednačenijom bojom i teksturom, bez izrazitih godova.

Na samom ulazu u stan cijeli je desni zid prekriven bijelim ormarima. Karakteristično je za ormar da nema ručkice kako bi se dobio dojam je riječ o zidu, a ne o ormaru. Ormarom se dobio veliki prostor za spremanje stvari, a korištenjem bijele boje, vizualno je povećan prostor. Kut koji tvori ormar sa zidom obojen je u zeleno, što još snažnije povećava dojam da je riječ o zidu, a ne o ormaru.

U prostoriji koja ujedinjuje blagovaonicu, kuhinju i spavaću sobu smještena je tamnosiva sofa na razvlačenje s bijelim tabureom, a nasuprot sofi je televizor s komodicom za tehniku. Na crnom tepihu ispred sofe smještena su dva mala stolića iste boje svijetlog drveta kao i pod.

Bez obzira na to što u malim prostorima nije preporučljivo korištenje tamnijih tonova, uz sofu je stavljen crni sag.

Tri tamna detalja
On, zajedno s tamnosivom sofom i dijelom crnih fronti kuhinjskih elemenata, i predstavlja kontrast prevladavajućoj bijeloj i ujedno su istaknuti dio stana, dok se žarkom zelenom bojim poigravamo samo u detaljima.

Blagovaonski stol izrađen je po mjeri od bijelog medijapana sa zelenim rubovima koji se nadovezuje na bijelu policu čija su leđa u istoj zelenoj boji, tako da dobivamo povezanu cijelinu. Osim na tom dijelu, zelenu boju nalazimo još samo u detaljima kao što su jastuci na sofi i dva kuta sa svake strane sofe, kako bi se boja prožimala cijelim kroz sitne detalje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije