Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrijte u anketi

Prosjek je od pola do šest kilograma, a koliko ste se vi udebljali za blagdane?

Shutterstock
08.01.2019.
u 10:17

Nakon blagdana mnogima vaga pokazuje (mali) višak... No sve se to lako može riješiti uz namirnice koje pomažu u detoksikaciji tijela

Stručnjaci kažu kako su sezonske varijacije u težini normalne, a tijekom blagdana mnogi se udebljaju od pola do šest kilograma. Tijelo je sposobno održati jednaku težinu tijekom dugog vremena. Jedno je američko istraživanje pokazalo kako ljudi koji imaju stablinu težinu u godini variraju samo oko pola kilograma

Debljanju pomaže i manje fizičke aktivnosti, jer smo češće zatvoreni u dnevnom boravku, a ako ste na godišnjem odmoru, neće pomoći ni gledanje svih sezona omiljene serije u nekoliko dana... Udebljat ćete se i ako vam se poremeti ciklus sna. Previše, ali i premalo sna utječe na gomilanje kilograma. 

 

Namirnice koje biste trebali jesti nakon blagdana u sebi imaju svojstva detoksikacije, a uz njih ćete i brže skinuti kilograme. 

Đumbir

Nakon masne hrane i prevelike količine alkohola u prehranu biste trebali uključiti đumbir. Osim što će ublažiti osjećaj mučnine, potaknut će rad probavnog sustava, ublažiti nadutost i plinove. Osim toga, dobar je i zato što će pojačati imunitet u vrijeme gripe. Dodajte ga u čaj, sok ili čašu tople vode. 

Češnjak

Jedite ga sirovog, a možete ga dodati i u umake, salate, ribi, mesu, juhama... Oslobodit će tijelo od toksina nakupljenih tijekom blagdana.

Cikla

Dobra je protiv visoke razine kolesterola i potiče detoksikaciju organizma. 

Zeleni čaj umjesto kave

Odličan je za mršavljenje, bogat antioksidansima, a i štiti jetru koja je glavni organ za detoksikaciju. 

Kupus

Možda niste znali, ali ova namirnica odlična je za mršavljenje, a i poboljšat će rad jetre. 

Pogledajte što vam preporučuje trenerica uz koju baš svatko može smršavjeti

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
10:49 08.01.2019.

Kakav je to prosjek ako je od 0,5 do 6 kg?

AU
austrougarskigeneral
16:55 08.01.2019.

ja dobio 5 kg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije