Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravilnik o normi

Promjene pravilnika sačuvat će tisuću radnih mjesta nastavnika

školska ploča
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
22.07.2014.
u 19:00

Kad bi na snazi ostao Jovanovićev pravilnik, još oko 500 nastavnika radilo bi sa smanjenom normom.

Izmjenama Pravilnika o normi, koje se pripremaju u mjerodavnom Ministarstvu obrazovanja, nastavnicima likovnog, glazbenog, tehničkog i tjelesnog odgoja, koji imaju po razredu jedan sat redovne nastave tjedno, priznat će se u redovno radno vrijeme i neki drugi poslovi.

Primjerice, nastavnici likovnog odgoja dobit će tjedno jedan do dva sata za uređenje škole, nastavnici glazbenog za vođenje pjevačkog zbora ili orkestra. Učiteljima tjelesne i zdravstvene kulture u normu će se priznati vođenje školskog sportskog kluba, a učiteljima tehničke kulture vođenje učeničke zadruge ili osposobljavanje djece u različitim programima. Također, učitelj informatike dobit će jedan sat tjedno za vođenje e-matice u školi koji ima do 20 razreda, a u školi s više od 20 razreda priznat će mu se dva sata tjedno.

Promjenama Pravilnika o normi oko tisuću nastavnika zadržat će posao. Naime, toliko bi ih, da je na snazi ostao Jovanovićev Pravilnik o normi, bilo izgubilo posao, a još oko 500 nastavnika bilo bi radilo sa smanjenom normom, što bi im značilo i manju plaću. Pravilnik je jučer stavljen u javnu raspravu. – Ovo je u svakom slučaju bolje nego što je bilo – kratko je prokomentirala predsjednica udruge Nastavnici organizirano, zadovoljna što se time zaštitila najugroženija skupina prosvjetara.

Udžbenici, školske torbe, pernice i ruksaci – sve za školarca na Mondu!

>>Učiteljima djece naših iseljenika kasnila plaća

Komentara 7

Avatar smuljko
smuljko
19:38 22.07.2014.

pitajte bivšeg tko ga je savjetovao da to učine učiteljima, u dotičnom ministarstvu postoji dotična savjetnica zbog koje bi neki ucitelji kruha bili gladni

DU
Deleted user
19:56 22.07.2014.

dragi učitelji......gospođa Lovrić Merzel i dalje prima svoju plaću u Remetincu a vi i dalje sabotirajte štrajk kada vas vaši sindikalisti zovu na ulice.....i da ne zaboravim - opet glasajte za Sdp = SKJ

KA
kafka
19:22 22.07.2014.

Pokušaj spašavanja rejtinga. Prekasno. Za ono što je radio Jovanović odgovorna je cijela vlada i stranke koje su je činile. . . . . . . . . . Vlada koja se svađala sa svima i silovala sustav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije