Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIVA

Eksplozija! Proljetni ples svježih i blistavih boja

Proljetni look
Foto: Dior
1/8
19.03.2014.
u 11:43

Pozdrav suncu i prirodi koja se budi nakon zimskog sna krasno utjelovljuju “čarobne” kutijice pune visokokoncentriranih, blistavih pigmenata... Nove proljetne kolekcije šminke pršte “zdravim” sjajem i osvježavajućim nijansama stvorenim za uživanje

Eksplozija blistavih boja - tako opisuju novi proljetni make up koji je istodobno nježan i odvažan.

Tradicionalno u skladu s dolaskom proljeća, mnogo je svježih, pastelnih tonova: zeleno, ružičasto, plavo, ljubičasto...No proviruju već i snažnije, takozvane sunčane nijanse koje poručuju da ni ljeto više nije daleko: intenzivna fuksija-ružičasta, koraljna, sunčano žuta, tropski zelena...

Odlično ih “pomiruju” zemljani i zlaćani tonovi. Za nove generacije make upa karakterističan je takozvan raspon intenziteta odnosno mogućnost da u isti “komad” šminke nudi brojne mogućnosti kombiniranja. Tako iz jedne boje, ovisno je li tekstura make upa suha ili vlažna, možete “izvući” mat ili sjajne efekte te lagani “veo” na koži ili visoku koncentraciju pigmenata u punom potencijalu.

Dizajneri su se osobito zaigrali s ružičastom koja se ove sezone pojavila u nevjerojatnom izboru nijansi i tekstura. Dobila je apsolutnu prednost u svim varijantama: na usnama, obrazima, očima... Čak su i maskare obogaćene ružičastim daškom.

Proljetni “chic” zaigrano slavi ženstvenost koja je okićena pridjevima “svijetla”, “nestašna”, “rasplesana”, “ozarena”, “blistava”...Bliješti ten, usne, oči...

Svijet ljepote nudi proljetnu bajku u kojoj dominira pozdrav suncu, svjetlost se “hvata” u posebno osmišljenim pigmentima i “specijalnim efektima”. Tvorci make upa hvale se da, poput mađioničara, otkrivaju inače nevidljivo svjetlo koje otvara pogled i kupa kožu u najčišćem sjaju.

Palete za beskrajne kombinacije

Najbolji je “multipraktik” za šminkanje - paleta. U raznovrsnim kombinacijama kombiniraju se sjenila i(li) rumenila finih, satenskih tekstura kako biste, bilo da su boje šminke nježne ili intenzivnije, jednostavno i brzo kreirali željeni izgled. Osobito su “zahvalne” palete s kojima možete “stupnjevati” sjaj u rasponu od posve diskretnog mat efekta do “shimmera” i metalika. Omiljeni su i raznobojni puderi za osvježenje tena u obliku kuglica.

Yves Saint Laurent paleta sjenila Pivoine Crush, 406 kn

Foto: Yves Saint Laurent

Guerlain puder za lice Meteorites u kuglicama, 369 kn

Foto: Guerlain

Zarumenite se sa stilom

Osobito važnu ulogu u proljetnom make upu imaju rumenila jer “udahnjuju život” zimskom bljedilu i “skulpturiraju” lice. Bilo da dolaze u obliku finog, svilenkastog praha, posve kompaktnog “kamena” ili u kremastoj teksturi, nova rumenila odlikuju se iznimnom lakoćom (na)nošenja savršeno se stapajući s tenom. Za dojam svježine osobito su zaslužne ružičaste i koraljne nijanse.

Essence rumenilo Blush up! 31,90 kn

Foto: essence

Chanel kremasto rumenilo Le Blush Creme, 291 kn

Foto: chanel

Oči širom otvorene

“Titrava” ljubičasta, zelena u bademovoj i mentol nijansi, nebesko i tirkizno plava, blistavo ružičasta... Ove boje stvorene su za osvježenje pogleda! Baršunaste, iznimno postojane teksture sjenila po želji se mogu “finiširati” poput laganog vela ili čisto, visokokoncentrirano, u punom potencijalu boje i sjaja.

Zazirete li od maskara u boji, odvažite se i pružite im šansu - mogli biste se ugodno iznenaditi! Dovoljno je obojiti samo gornje trepavice, a možete i prvo nanijeti uobičajenu crnu maskaru, pa potom obojiti samo vrhove trepavica.

Givenchy maskara Noir Couture u zagasito ružičastoj nijansi, 236 kn

Foto: Givenchy

Bourjois tuš za oči u obliku flomastera, 82,90 kn

Foto: Bourjois

Lagano poput povjetarca

Zaboravite na ljepljiva sjajila i ruževe koji začas “skliznu” s usana. Teksture novih proizvoda iznimno su lagane, a ipak postojane. Sjajila su raskošna poput nektara, u “vlažnim” varijantama koje usnama daju zamaman izgled. Popularni su i kremasti ruževi koji obećavaju čisti užitak. Vodeća je boja sezone ružičasta u širokom rasponu od one najnježnije do fuksije, ili s crvenkastom primjesom.

Dior sjajilo za usne Addict Gloss Mirror Shine, 216 kn

Foto: Dior

Sisley obojeni balzam za usne Phyto Lip Twist, 289 kn

Foto: Sisley

>>Nemojte na lice samo nabaciti puder i sjenila. Evo nekoliko 'novih' pravila

>>Kakvo rumenilo odabrati? Analizirajte boju kože!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije