Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao

Proljetna 'generalka' ne vrijedi samo za kuću - evo što trebate napraviti za svoje biljke dolaskom toplijeg vremena

shutterstock
10.04.2021.
u 07:00

Baš kao i sve ostale površine u našem domu, i biljke se praše, a mogu biti i leglo raznih insekata

Proljeće je vrijeme čišćenja i pospremanja kućanstva, ali i vrijeme kada biste trebali pomoći svojim kućnim biljkama. Nakon duge zime i lošijeg vremena, vrijeme je da svojim biljkama posvetite dodatne pažnje. Uz savjete stručnjaka s portala MindBodyGreen svojim biljkama olakšajte prelazak u toplije vrijeme.

Provjerite trebaju li se presaditi
Većinu biljaka potrebno je presaditi u novo tlo svake godine ili svake dvije godine. Ako voda prebrzo odlazi kroz vašu biljku (ili se uopće ne odvodi), to je siguran znak da joj treba novi dom. Ne morate nužno stavljati biljku u veću posudu,  osim ako ne pokazuje znakove da je prerasla sadašnju.

Znate li da u Hrvatskoj rastu biljke mesožderke? Evo čime se hrane:

1/1

Obavite dobro proljetno čišćenje
Baš kao i sve ostale površine u našem domu, i biljke se praše, a mogu biti i leglo raznih insekata. Stručnjaci preporučuju brisanje lišća biljaka vlažnom krpom ili ručnikom. U prirodi će kiša prirodno održavati biljke čistima, pa je dobro pokušati to ispoštovati.

Počnite s razmnožavanjem
Sad kad vaše biljke ponovno počinju rasti, izvrsno je vrijeme za razmnožavanje. Razmnožavanje vam ne samo da može pomoći da proširite vlastitu oazu biljaka,, već reznice uvijek možete dati svojim prijateljima kako bi svi mogli dodati nove biljke u svoje kolekcije. 

Očistite prozore
Ovaj zadnji savjet možda ne uključuje njegu vaših biljaka, ali im definitivno može pomoći. Naime, čišćenje prozora osigurat će biljkama da lakše upijaju proljetno sunce i dobivaju sve potrebne nutrijente iz sunčevih zraka.

Previše ste pojeli za Uskrs? Evo kako se riješiti nadutosti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije