Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zimovanje

Prodaja ski-aražmana desetak posto bolja

Sljeme,HV,obuka,kadeti,skijanje
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
20.10.2017.
u 13:30

U agencijama vjeruju da je povećanoj potražni doprinijelo to što ove zime, za razliku od prethodne, praznici neće završavati usred tjedna

Putnički agenti zahvalni su školskim vlastima što više nema eksperimentiranja kao s posljednjim zimskim praznicima, koji su završili usred tjedna.

Uvjereni su da rast prodaje zimovanja mogu zahvaliti upravo tome, a bilježe čak deset do 15 posto više prodanih ski-aranžmana nego lani u ovo vrijeme. “Neke je tada početak polugodišta usred tjedna sigurno odvratio od skijanja. 

Iako se izostanak tolerirao, jedni nisu željeli da im djeca zaostaju s gradivom, drugi da im se djeca izdvajaju itd.”, uvjereni su u putničkim agencijama.

Kako god, ove zime većina će hrvatskih skijaša tradicionalno zimovati u austrijskim i talijanskim skijalištima. Recimo, prema podacima agencije Kompas, koji bilježi 11 posto bolju prodaju ski aranžmana, najtraženiji su austrijski Matrei i Sillian, te talijanski Passo Tonale. Lista skijališta popularnih među našim građanima tu, dakako, ne završava. Hrvati će tradicionalno skijati u Nassfeldu, Katschbergu, Bad Kleinkirchheimu, Kronplatzu... U Kompasu kažu da raste interes i za nešto ekskluzivnije destinacije poput Saalbach-Hinterglemma, Corvara, La Villa, Livigna, St. Moritz... 

Atlas, recimo, organizira izravni charter let iz Zagreba na otvorenje ski sezone u francuskom Val d’Iseru, Megeveu, Val Thoransu i
Meribelu.

- Nakon uspješne turističke sezone u Hrvatskoj, koja nam je rasla između 30 i 40%, puno očekujemo i od zimskog perioda, djelomično i zbog činjenice da hrvatski skijaški tjedan terminom prate i školski praznici uz koje se veže velik dio klijenata. Osobito nas veseli što smo tržištu ponudili izravan charter let za francuska odredišta, time prekidamo trend pozicioniranja Francuske kao niskobudžetne skijaške destinacije - komentar je Tomislava Varge, predsjednika uprave Atlasa.

Inače, cijene na europskim skijalištima raznolike su kao i lani, ovise o vrsti smještaja, kategoriji, a na koncu i o destinaciji. No, prosječna cijena sedam polupansiona u hotelu s tri zvjezdice vrti se i ove sezone oko 2.400-2.500 kuna po osobi. Apartmani su jeftiniji, sedmodnevni boravak po osobi kreće od tisuću kuna naviše. A to naviše praktički nema gornju granicu i može se popeti i na nekoliko desetaka tisuća eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije