Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako je to moguće?

Probudila se nakon operacije i shvatila da joj se promijenio naglasak - iz australskog u irski

Shutterstock
12.05.2021.
u 12:30

Sindrom stranog naglaska rijetka je pojava, a od 1907. pa do danas zabilježeno je svega stotinjak slučajeva.

Gie Mcyen, mlada žena iz Australije, dobila je opću anesteziju kako bi izvadila krajnike, a dva dana nakon počela je govoriti drugim naglaskom - izgubila je australski i dobila irski, iako tamo nikada u životu nije bila.

"Probudila sam se s irskim naglaskom, australski je doslovno nestao. Mislila sam da sanjam", priča u video objavi na društvenoj mreži TikTok.

Pogledajte video:

@angie.mcyen

Day 1: I woke up with an Irish accent 😱 ##sendhelp

♬ original sound - angie.mcyen

"Probudila sam se, pak, jedno jutro s australskim naglaskom, nazvala prijateljicu da joj to kažem, a tijekom razgovora mi se vratio irski naglasak. Ne znam što da radim, jako mi je čudno sve ovo i pomalo ludim. Stalno mislim da će proći, ali ništa."

Bilo je i onih koji su uvjereni da Gie laže, prenosi LADBible.

Ali javio se jedan liječnik koji je vidio njezine objave i rekao da definitivno nije umislila promjenu naglaska i da ne laže. U pitanju je, kaže, sindrom stranog naglaska koji se javlja kada dođe do ozljede mozga, a od pojave prvog takvog slučaja 1907. godine, pa sve do danas prijavljeno ih je svega 100-150.

@angie.mcyen

Day 14: 🙏 Thank you for the educational video @drkarl about ##foreignaccentsyndrome ##foryou

♬ original sound - angie.mcyen

Ljudi su joj sugerirali da posjeti liječnika, ali Gie kaže da je onog dobrog jako teško pronaći. "Samo želim da mi netko kaže kako da se vratim na staro", rekla je u očaju i dodala da će se kroz nekoliko dana vidjeti s prvim neurologom, a onda će razmisliti što dalje.

HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'

1/8
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije