Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poseban dar uz Večernji list

Kušajte nešto sasvim drukčije uz vegansku kuharicu

Veganska kuharica
Foto: VL
20.03.2018.
u 08:00

Prihvatite izazov za Svjetski dan bez mesa i isprobajte recepte bez namirnica životinjskog podrijetla

Za mnoge je život bez mesa nezamisliv, a nekima je način života. Jeste li se ikada zapitali biste li mogli prijeći na veganski način života? U povodu Svjetskog dana bez mesa, u utorak 20. ožujka Večernji list ohrabrit će vas da prihvatite izazov i, uz vegansku kuharicu na dar, pomoći vam da 30 dana jedete namirnice neživotinjskog podrijetla.

Prijeći na vegansku prehranu nije lako, ali ako se jelovnik pravilno isplanira i posloži da bude uravnotežen i zdrav te da pruža sve potrebne nutrijente, može donijeti i određene zdravstvene prednosti. Primjerice, vegani bolje apsorbiraju kalcij, što dovodi do lakšeg stvaranja novoga koštanog tkiva. Uostalom, za one kojima bi okus i miris mesa previše nedostajali, postoji niz proizvoda u kojima se mogu naći slične teksture.

Isprobati vegansku prehranu nikada nije bilo lakše uz Večernjakovu vegansku kuharicu na dar. Bilo da se radi o znatiželji bilo vođeni željom za poboljšanje zdravlja i linije, obilježite 20. ožujka - Svjetski dan bez mesa zanimljivim eksperimentom u kuhinji koji može dovesti do ugodnih i ukusnih iznenađenja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije