Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stop emancipaciji

Privlačne žene očekuju da im muškarac plati večeru

par
24.03.2011.
u 09:00

Privlačne žene doslovno donose mnogo toga “na stol” i očekuju da druga osoba cijeni to te plati račun

Privlačne žene ne žele podijeliti troškove večere na prvom spoju, pokazuje britansko istraživanje, i uopće ih ne brine koliki je iznos računa. Smatra se da vjeruju da muškarac zapravo plaća uživanje u njihovu društvu, poručuju znanstvenici sa Sveučilišta St. Andrews. U istraživanju u kojemu je sudjelovalo 416 žena i muškaraca, ispitanicima su ponuđene opcije da muškarac plati večeru, da žena plati večeru ili da podijele račun. Analiza odgovora otkrila je da privlačne žene najrjeđe žele sudjelovati u dijeljenju troškova. Zanimljivo, i privlačni muškarci smatrali su da su oni ti koji trebaju platiti večeru u cijelosti.

- Privlačne žene doslovno donose mnogo toga “na stol” i očekuju da druga osoba cijeni to te plati račun - pojasnio je znanstvenik Michael Stirrat koji je radio na istraživanju. Znanstvenici smatraju da žene takvim ponašanjem na neki način žele obavezati muškarca da uloži nešto u zajedničku budućnost. Najkraće rečeno, zato što one to zaslužuju.

Ključne riječi

Komentara 4

PP
pp
01:36 26.03.2011.

pa u pravu su...za onih nekoliko najboljih pripadnika ženskog spola muškarci bi se međusobno potamanili samo tako...normalno da očekuju da im se plati večera...

SJ
Sve je uzalud
09:13 24.03.2011.

Naravno neće se ona Ljepotisati mukte.Sve je danas roba tako i žene, a za to su same krive. One su same sebi konkurencija. Kad je ljepa želi svoju ljepotu dobro unovčiti. Ako do 30-tak godina nije našla priliku ( ružnog nogometaša, bizmismena ili advokata koje pas smaslom ne bi polizao, osim nje koja to čini samo za novac)i sponzora svojih godina, odmah se prebacuje na mušku robu preko 70 godina i kaže,- treba mi lova a za moju \"ribicu\" ću se lako snači.Kada kihne supružnik za kojeg se iz \"ljubavi\" udala ona ima 40-tak godina puna je love i ona postaje sponzor (lovac) mlađim muškarcima i tako se globalizacijski ciklus u vezi ljubavi uspješno zatvara.

IG
igorl
09:28 24.03.2011.

Slazem se 100%. Ali u vecini slucajeva krinka i ratnicke boje na licu koje cine zenu privlacnom jesu toliko skupe da je nahranit sirotu zapravo humanitarni cin, a ne socijalna norma. I. Koji glupi clanak... pffff, glupo generaliziranje americkog tipa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije