Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saznajte

Prirodno čišćenje: Tri jednostavna sastojka mogu zamijeniti kemikalije

shutterstock
23.08.2020.
u 07:00

Svaki proizvod ima svoju funkciju te je vrlo važno znati koja je ona.

Prirodno čišćenje uvijek je bolji izbor nego čišćenje kemikalijama, ali za savršeno prirodno čišćenje potrebno je znati koje proizvode možete koristiti i na koji način, prenosi Real Simple. Od octa pa sve do pare, evo kako ćete na prirodan način očistiti svoje kućanstvo:

Ocat

Ocat je odličan za čišćenje površina u kućanstvu. Sve što trebate napraviti je ocat razrijediti s malo vode te tu smjesu iskoristiti za čišćenje površina. Uz to što ćete očistiti svu prljavštinu, riješit ćete se i bakterija koje bi se mogle nalaziti u vašem kućanstvu. No važno je znati da ocat nije namijenjen za dezinfekciju. Kako bi sredstvo moglo dezinficirati, mora ubiti gotovo sve mikrobe na površini, što ocat ne radi. Otopinu vode i octa možete koristiti za čišćenje kuhinjskih i kupaonskih površina, stakla, u perilici rublja, ali izbjegavajte na mramoru, granitu, kamenu i drvu jer kiselost može oštetiti površinu.

Esencijalna ulja

Esencijalna ulja pomažu prirodnim sredstvima za čišćenje da ugodnije mirišu, pogotovo ako ste novi u čišćenju i niste navikli na oštre mirise octa. Iako esencijalna ulja u sebi sadrže antibakterijska svojstva, nisu dovoljna jaka da bi samostalno bila učinkovita u sterilizaciji ili dezinfekciji. 

Vodena para

Para je najbolje prirodno sredstvo za čišćenje jer je to ipak samo voda. Ona može pomoći u suzbijanju bakterija, ali i pomaže kod olakšavanja tvrdokornih mrlja te one postaju lakše za čišćenje, bez muke i napora. No važno je zapamtiti da paru ne možete koristiti svugdje - na obojenim površinama ona može uzrokovati guljenje, dok na drvu i mramoru može uzrokovati veća oštećenja.

Korisnik TikToka otkrio kako napraviti popularni Big Mac umak:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije