Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreni zdravo

Prirodni lijek za artritis može biti prehrana. Ovo je korisno znati...

10.12.2018.
u 13:27

Bolest je veoma česta i smatra se da od nje pati 1 – 1.5% stanovništva. U nekim slučajevima može biti genetski uvjetovana, ali od nje mogu oboljeti sve dobne skupine i oba spola.

Artritis je kronična bolest koja posljedično uzrokuje upalne procese i očituje se na području zglobova. Postoji više od 100 vrsta artritisa, a pojava ove bolesti je češća kod žena. Prirodni lijek za artritis može biti upravo prehrana, barem u slučaju ublažavanja simptoma. 

Artritis je kronična upalna bolest zglobova koja nastane razgrađivanjem hrskavice zglobova. Bolest je veoma česta i smatra se da od nje pati 1 – 1.5% stanovništva. U nekim slučajevima može biti genetski uvjetovana, ali od nje mogu oboljeti sve dobne skupine i oba spola. 

Pogledajte i galeriju Make up transformacije

1/14

Neke vrste artritisa su:

osteoartritis – ili degenerativni artritis koji nastaje kad se tkivo hrskavice zglobova počne razgrađivati uslijed povećanog pritiska ili genetske predispozicije pa se dijeli na primarni i sekundarni oblik,

reumatoidni artritis – je jedan podtip upalnog artritisa koji nastaje kad stanice vlastitog imunološkog sustava napadaju zglobove i izazivaju upalne procese,

infektivni artritis – nastaje kada bakterije, gljivice ili virusi uzrokuju upalne procese u tijelu.

Simptomi artritisa se obično pogoršavaju tijekom dugog niza godina, a počinju blago. Prvi simptomi koji se pojavljuju su:

umor i malaksalost,

povišena temperatura,

gubitak tjelesne težine.

Tjednima nakon se mogu pojaviti ukočenost i nepokretljivost zglobova kao i oticanje uz blažu do umjerenu bol. Nakon što primijetite simptome, javite se liječniku kako bi mogao uspostaviti odgovarajuću dijagnozu. 

Kako se liječiti i koju hranu izbjegavati pročitajte na portalu Kreni zdravo

Pogledajte i video Scheesecake od samo tri sastojka

 

Komentara 1

Avatar Dadinho
Dadinho
18:08 10.12.2018.

Ne liječi zdrava prehrana artritis nego ga nezdrava UZROKUJE! To je kao da kažeš da je lijek protiv trovanja prestanak uzimanja otrova, pa i jest!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije