Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjesec hrvatskog turizma

Prirodne atrakcije Hrvatske od kojih ćete zaboraviti gdje ste

Mjesec hrvatskog turizma
Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell
1/6
15.10.2021.
u 09:20

Lijepa Naša prepuna je prirodnih ljepota koje morate vidjeti. Nude odmor za dušu i tijelo uz pregršt aktivnosti. Mjesec hrvatskog turizma produžen je do 7.11.

Lijepa Naša nije samo isprazna rečenica. Ona doista jest lijepa. Dokaz tome brojne su atraktivnosti koje nas okružuju, a koje uslijed užurbanog života i razdoblja stresa nažalost ne uspijevamo uočiti. Dok razmišljate o dalekim krajevima svijeta i netaknutom prirodom na kojoj ćete odmoriti i dušu i tijelo, zastanite, jer možda takvo nešto više ne morate tražiti u daljini. Vrijeme je da upoznate Hrvatsku koja će vas doista očarati. Donosimo vam nekoliko lokacija koje vam nude aktivan odmor, ali i „baterije“ za dušu i tijelo.

1. Park prirode Vransko jezero
Nadomak info centra Crkvine smjestio se avanturistički Park prirode Vransko Jezero. Osim što možete odmoriti oči mirom koji će vas okružiti, dozvolite si i nezaboravno adrenalinsko iskustvo. Veslajte kajakom ili probajte zipline avanturu koju vam nudi ovaj centar ljepote i adrenalina u jednom. Dopustite si aktivan odmor i poslušajte što vam o sebi ima reći Vransko jezero koje će vam zasigurno ostati u pamćenju.

Posjetite li ga do 31 listopada, iskoristit ćete popust od čak 35 posto na sve adrenalinske atrakcije!

Mjesec hrvatskog turizma
Foto: PP Vransko jezero

2. Adrenalin i priroda u jednom
Četiri kotača, brzina, priroda i vi. Ako tako nekako zamišljate svoj idealan odmor, isprobajteIncredible tours - adrenalinsku vožnju quadovima.  Doživite nevjerojatnu ljepotu zagorskih brega kroz pustolovnu vožnju quadovima po vinskim stazama i zelenim zagorskim bregima, gdje se stapaju sve boje jeseni. Odličnom pogledu treba pridodati i odgovarajuća vina, a stanica će biti i kod kleti gdje je degustacija raznih vina uz domaću hranu u vinskom podrumu. Nakon vožnje ćemo, predvečer, napraviti roštilj u prirodi uz dobru zabavu.

Foto: Canva

U javnosti se sve više može čuti o ekološki prihvatljivim resursima. Ovoga puta imate priliku biti Eko-friendly, povezati se s prirodom, a usput doživjeti izlet kroz ljepote Istre. Električnim biciklima zaputite se u najjužniju točku Istre, Rt Kamenjak. U ponudu je uključen i vodič, a kako svoju avanturu ne biste zaboravili, osigurana je i Go pro oprema.

Odmorite u prirodi, ostanite aktivni i doživite Istru koja uvijek nešto ima za reći.

Foto: Canva

3. Avantura na leđima Arapskih konja
Ako ste jahanje gledali samo u filmovima i uvijek ste se htjeli iskušati, ovdje leži vaša prilika. Na leđima Arapskih konja doživite ljepotu Moslavačkog gorja i Lonjskog Polja. Mjesto radnje je Voloder i imanje obitelji Petters. Za posjetitelje iz Zagreba osiguran je prijevoz kombijem s mjesta polaska po dogovoru.

Tri sata jahanja i užitka u tišini i miru svakako vam ne bi trebalo promaknuti ako želite odmor u prirodi.

4. Buka koja će vam se svidjeti
Cilj svakog izleta i odmora jest izbjeći buku. Odmoriti mozak, sabrati misli u tišini i krenuti spremno u nove pobjede. Pa, ipak nije svaka buka loša. Poslušajte priču o najglasnijem slapu Hrvatske. Skradinski buk posljednja je sedrena barijera na rijeci Krki i sigurno najljepša. To je jedan od brojnih razloga zašto je Krka zaštićena kao nacionalni park. To je zasigurno buka od koje ne želite pobjeći.

Izlet po vašem izboru

Nismo vas uspijeli impresionirati ponuđenim? Nema problema, onda sugeriramo da zavirite na stranice Hrvatske turističke zajednice, posebice ovog mjeseca dok traje Mjesec hrvatskog turizma!

Projekt je to Ministarstva turizma i sporta, te Hrvatske turističke zajednice u sklopu kojeg su brojne turističke usluge i doživljaji dostupni po minimalno 35 posto povoljnijim cijenama. Tako svi hrvatski građani, ali i inozemni gosti koji će tijekom listopada boraviti u Hrvatskoj, po atraktivnim cijenama mogu doživjeti i iskusiti turističke usluge u svim dijelovima Hrvatske koje su dostupne na portalu „Mjesec hrvatskog turizma“.

Putovanje po mjeri svakoga

Svi ljubitelji putovanja kroz ovu akciju mogu posjetiti različite dijelove Hrvatske te konzumirati brojne turističke proizvode i usluge, od smještaja, prijevoza, kulturnih, povijesnih, prirodnih znamenitosti i turističkih atrakcija pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja. Iako je ljetu došao kraj, to ne znači da se avanturistički duh ne može nastaviti. Hrvatska nudi ugođaje dostupne tijekom cijele godine.

Ovo je nastavak iznimno uspješnog prošlogodišnjeg projekta „Tjedan odmora vrijedan“ koji se provodio u razdoblju od 16. do 25. listopada, a koji u ovoj godini, zbog velikog interesa turističkih subjekata i samih građana, obuhvaća razdoblje čitavog listopada. Dodajmo kako je osnovni cilj projekta produljenje turističke sezone kroz poticanje domaćeg, ali i inozemnog turističkog prometa u razdoblju posezone.

Sadržaj nastao u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije