Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva pomoć

Pripremate se za godišnji u inozemstvo? Ove stvarčice ne biste trebali zaboraviti spakirati

pakiranje
Foto: Thinkstock
1/2
18.06.2019.
u 07:00

Ako bolujete od nekih kroničnih bolesti, svakako lijekove stavite prve na listu za pakiranje. Ne zaboravite niti tablete protiv bolova, posebice ako inače patite od primjerice, glavobolje.

Ako ste među onima koji sve češće planiraju svoj godišnji odmor izvan granica domovine, onda je dobro imati informacije kako biste se mogli kvalitetno pripremiti za svoje putovanje iz snova, bez obzira na destinaciju. 

Nakon što ste odabrali destinaciju nakoju želite otputovati, vjerojatno ste odmah počeli prikupljati informacije i iskustva drugih. Jesu li potrebna cjepljenja prije puta u rizične zemlje, svakako biste trebali provjeriti kako ne bi oboljeli od malarije u nekim tropskim zemljama i sl. bolestima koji mogu narušiti vaš odmor, ali još važnije - zdravlje.

Osim dobrog planiranja i pakiranja stvari za prvu pomoć, svakako odaberite i dobro putno osiguranje kako se ne biste našli u nezavodnoj situaciji visokih troškova ako ste nužni u inozemstvu zatražiti liječničku pomoć. 

Ako bolujete od nekih kroničnih bolesti, svakako lijekove stavite prve na listu za pakiranje. Ne zaboravite niti tablete protiv bolova, posebice ako inače patite od primjerice, glavobolje. Osim toga, evo liste za prvu pomoć za svako putovanje...

- digitalni toplomjer

- tablete protiv bolova

- flasteri i sterilne gaze

- repelenti protiv ugriza komaraca

- aloe vera gel za kožne probleme

- krema sa zaštitnim faktorom 

- gel za dezinfekciju ruku

- lijekovi za snižavanje temperature

- prašak za pripremu otopine za rehidrataciju u slučaju proljeva, povraćanja ili pretjeranog gubitka tekućine ( pri izloženosti visokim temperaturama i sl)

- laksativ ( mnogi na putovanju imaju problema sa zatvorom)

-antacidi protiv žgaravice i sl

- lijekovi za alergiju ako su vam potrebni

- škarice

Ako putujete u neku daljnju zemlju, radije kupujte flaširanu vodu za konzumaciju kako ne biste imali problema, a ako ste ljubitelj street fooda i testiranja tradicionalnih okusa zemlje u koju putujete, svakako ponesite i tablete aktivnog ugljena za slučaj ako vaš želudac ne podnosi dobro vašu želju za isprobavanjem novih okusa. 

Komentara 1

KE
kejzimir
10:19 18.06.2019.

bravo za autora, pa na check-point ti sve to izbace van.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije