Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finger food

Pripremate doček u svom domu? Evo nekoliko ideja što poslužiti za jelo

shutterstock
30.12.2021.
u 07:00

Gosti će se oduševiti ovim receptima.

Svi se polako pripremaju za petak i doček nove, 2022. godine. Ako ste jedni od onih koji će ugostiti prijatelje i obitelj, a još uvijek nemate ideju što sve pripremiti od hrane, neka vam ovi ukusni, a jednostavni recepti budu inspiracija. 

Priprema takozvanog finger fooda možda traje nešto duže jer ima puno različitih jela i sastojaka, a bitan je i korak posluživanja na tanjuru ili pladnju, ali All Recipes je izdvojio neka jednostavnija jela koja možete pripremiti par sati prije nego gosti stignu.

1. Punjena jaja
Jedno od neizostavnih jela na novogodišnjem dočeku zasigurno su punjena jaja. Skuhajte ih, izdubite žumanjak i pomiješajte ga s majonezom, senfom i sitno sjeckanom slaninom. Napunite bjelanjke i sve posložite na pladanj.

2. Lisnato tijesto
S njim nema pogreške, bilo da ga radite na slano ili na slatko. 
Zagrijte pećnicu na 200°C i razvaljajte lisnato tijesto te ga izrežite na 8 jednakih kvadrata. Probušite vilicom na nekoliko dijelova i pecite 7 minuta. Izvadite, pritisnite svaki kvadratić sa špatulom i vratite da se peče još 5-8 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju.

Istopite 3 žlice maslaca na jakoj vatri, dodajte oko 400 g šampinjona i malo češnjaka. Kada su gljive gotove, maknite ih s vatre i stavite po žlicu, dvije na svaki komad tijesta. Na vrh dodajte malo peršina i kozjeg sira.

Lara (35) je napravila tortu Grincha visoku 1,5 metar: Pohvalio ju je i Jim Carrey koji je glumio Grincha prije više od 20 godina!

3. Caprese salata
Umjesto da slažete mozzarellu i rajčice na veliki tanjur, uzmite mini mozzarellu (1-2 pakiranje ovisno o tome koliko gostiju imate) i paket mini rajčica. 

Slažite ih na štapiće za ražnjiće, a između svakog para stavite list svježeg bosiljka. Kada ih posložite na tanjur, prelijte s malo maslinovog ulja.

4. Cezar salata na štapiću
Isto kao i kod recepta za Caprese salatu, slažite sastojke na štapiće za ražnjiće. Treba vam:
- zelena salata, izrežite je na male komadiće
- pečena pileća prsa, izrežite ih na kockice
- kockice parmezana
- dresing za Cezar salatu

Sve slažite ovim redom na štapić, stavite na tanjur i prelijte dresingom ili ga stavite sa strane u posudice, da se može umakati.

5. Datulje sa slaninom
Možda zvuči neobično, ali ova kombinacija je genijalna.

Uzmite 1 paket datulja i 1 paket badema. Očistite datulje od koštica i u svaku stavite po jedan badem. Zamotajte slaninu okolo i sve zatvorite čačkalicom. Pecite na grill tavi dok slanina ne postane hrskava.

Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put

1/5

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije