Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo sutra

Prije svih drugih skuhajte jela kojima je David Skoko ostavio bez riječi slavnog Gordona Ramsaya

17.09.2021.
u 13:04

Recepte za njih, s detaljnim uputama za pripremu, uz mnoštvo drugih zanimljivih priča donosi novi broj magazina Slano & slatko sutra u paketu s Večernjim listom.

S rujanskim brojem magazina Slano & slatko opraštamo se od ljeta koje je u gastronomskim krugovima nadmašilo i najoptimističnija predviđanja. Kruna sezone, o kojoj se do prije nekoliko mjeseci naši vrijedni ugostitelji nisu usudili ni maštati, bila je dodjela Michelinovih zvjezdica – čak su tri zasjale na hrvatskom gastronomskom nebu! Najviše ovacija, kako i ne bi, pobrao je Deni Srdoč, jedini hrvatski chef s čak dvije Michelinove zvjezdice koje je uspio zaslužiti prije tridesetog rođendana. Čestitamo od srca!

Sa zvjezdanog neba spustili smo se malo na zemlju, na istarski i kaštelanski terroire, tamo gdje upravo započinju nove berbe, a s njima i novi ciklus proizvodnje vrhunskih vina i maslinovih ulja koja će u godini pred nama donijeti još vrijednih nagrada i priznanja.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Sveto drvo maslina

U čemu je tajna uspjeha braće Chiavalon i zašto smatra da bi istarsko maslinovo ulje ipak moglo biti najbolje na svijetu otkrivamo u razgovoru s Tedijem Chiavalonom, čovjekom koji uvijek gleda deset godina naprijed.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Neprocjenjivo istarsko blago: boškarin

Saznali smo što je sve trebalo napraviti da bi nekoć nezamjenjivo radno govedo postalo zvijezda istarske gastronomije i zašto su i najveći entuzijasti i zaljubljenici u boškarina naposljetku prihvatili gospodarski model njegove revitalizacije.

Šest lica kaštelanskog crljenka

Otišli smo provjeriti je li i kako je 20 godina nakon senzacionalnog otkrića o podrijetlu slavnog zinfandela iskorišten potencijal za brendiranje Kaštela kao domovine slavnog crljenka. Vozeći se u Kaštela, očekivali smo da će nas u nekom trenutku dočekati oznaka na kojoj će pisati nešto u stilu: „Dobro došli u domovinu crljenka kaštelanskog!“ ili „Zinfandel je zapravo crljenak“. Ništa od navedenog. Gdje je zapelo doznali smo od šest kaštelanskih vinara čija se vina piju u cijelom svijetu, ali znamo li kod kuće to cijeniti?

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

I na kraju... vodimo vas na gljivarski vikend na selo. Naši poznati gastroblogeri, Ana Klaić Pastuović i Mile Butorac pripremili su jela od gljiva zbog kojih ćete se odmah sjetiti da niste dugo ništa pojeli... Dobar tek! 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije