Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Po Business Insideru

Prije 30. morate iskusiti opijanje na brodu za krstarenja Jadranom

krstarenje, jadran
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
22.08.2016.
u 19:47

Godine su samo broj, ali to ipak ne znači da ste u svakoj dobi podjednako raspoloženi dijeliti sobu s bučnim strancima i žoharima

Hrvatska se našla na šestom mjestu popisa putovanja na koja treba otići u dvadesetim godinama. Popis s 20 destinacija sastavio je Business Insider, uz napomenu autorice članka da se – iako čvrsto vjeruje da su godine samo broj – u neke stvari ipak ne biste trebali upuštati ako ste dosegnuli 30. Vjerojatno već naslućujete da izabrane destinacije na ovaj popis nisu ušle zbog prirodnih ljepota i povijesnih znamenitosti, već mogućnostima zabave i istraživanja vlastitih granica.

Proslava punog mjeseca

Na neke smo stvari u određenim godinama jednostavno manje spremni no što smo to bili u mladosti. Tako je na prvom mjestu popisa “što treba napraviti dok ste još u 20-ima” proputovanje nekom zemljom. Jer, u kasnijim godinama vjerojatno nećete htjeti ili moći sjediti u automobilu 17 sati, svjesni da dulje vrijeme nakon toga nećete osjećati leđa.

Drugo mjesto drži Koh Phangan na Tajlandu, odnosno tamošnja proslava punog mjeseca na kojoj mladi odjeveni u odjeću neonskih boja piju cijelu noć.

Ne zaboravite Amsterdam

Putovati Europom – treća je preporuka – uz naglasak na barovima više nego na znamenitostima. Amsterdam je tu obavezna destinacija. Slijede proljetni praznici u Cancunu, u Meksiku, a to podrazumijeva cjelonoćni boravak u klubovima. Točka pet kaže da prije 30. treba provesti noć u hostelu, bez obzira na hrkanje stranaca koje slušate dok žohari hodaju po vašim stvarima. Na šestom je mjestu Hrvatska, odnosno ispijanje alkoholnih pića tijekom tjednog krstarenja Jadranom. Iza nas je parada ulicama New Orleansa u povodu proslave Mardi Gras, pa što je moguće jeftiniji obilazak jugoistočne Azije (samo s ruksakom na leđima), zabava u bazenu u Las Vegasu, španjolska La Tomatina odnosno borba hranom...     

* 30 godina smatra se dobnom granicom nakon koje većina neće pristati na cjelodnevnu vožnju automobilom, dijeljenje sobe sa strancima, cjelonoćno opijanje     

>> Još jedna potvrda: Hrvatska je najpoželjnija destinacija za odmor na svijetu

Komentara 2

TV
tvrdapixa
11:17 23.08.2016.

Svakak to morate napraviti. Opijati se ko životinja pa onda po mogućnosti skakati na glavu na tvrdu stjenu, pa ak ostanete živi, ponavljajte dok ne navršite tridesetu. Odkuda samo prepisujete tak pametne članke?!

PS
psiho84
09:24 28.08.2016.

Preporuka business insidera je lokati alkohol po mogucnosti do besvjesti na raznim mjestima po svijetu. Vrlo pohvalno. Jos jedan clanak za bolju buducnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije