Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGRADNI NATJEČAJ

Prijavite se na nagradni natječaj i osvojite uređaje za dezinfekciju zraka i prostora

Dezinfekcija ultraljubičastim (UV-C) svjetiljkama
13.11.2020.
u 13:28

Večernji list i webshop uvready.hr nagrađuju dva čitatelja pametnim uređajima za dezinfekciju zraka i prostora od bakterija i virusa (uključujući i COVID-19)

Kako bismo se što bolje prilagodili na „novo normalno“, a samim time i dodatno se brinuli o svojem zdravlju i zdravlju svojih najbližih, sudjelovanjem u nagradnom natječaju Večernjeg lista možete osvojiti uređaje koji koriste UV-C tehnologiju za dezinfekciju zraka i površina.

Što je UV- svjetlo?

Ultraljubičasto UV-C svjetlo kratke valne duljine razbija DNA/RNA veze bakterija, virusa i gljivičnih spora, ostavljajući ih nesposobnima za funkcioniranje ili reprodukciju. UV-C može čak neutralizirati "superbube" koje su razvile otpornost na antibiotike.

Riječ je o provjerenoj tehnologiji koja se koristi godinama, a sada nam je još potrebnija u svakodnevnom životu. Još 1903. Niels Finsen dobio je Nobelovu nagradu za korištenje UV-C svjetla u borbi protiv tuberkuloze. Od tada sve bolnice i laboratoriji koriste UV svjetlo kako bi održavali svoje uređaje sterilnima.

Dezinfekcija ultraljubičastim (UV-C) svjetiljkama je prirodna, sigurna i 99,9% učinkovita metoda pročišćavanja zraka, površina i vode. 

UV-C tehnologija je vrlo jednostavna za korištenje, štedi vrijeme i novac, te ima pozitivan utjecaj na zdravlje, na smanjenje otpada, u konačnici i na naš svakodnevni život u doba novog normalnog. UV-C tehnologija, UV-C mobilne svjetiljke i UV-C ventilatori 99,9% učinkovito dezinficiraju sve vrste prostora, primjerice čekaonice u zdravstvenim ustanovama, sanitarne prostore, poslovne prostore, škole i vrtiće, restorane, hotelske sobe, frizerske salone, trgovine.

Kako sudjelovati u natječaju?

Natječaj je otvoren od petka 13. studenog do petka 20. studenog, a sve što trebate napraviti jest ispuniti obrazac za prijavu niže u članku. Večernji list odabrat će dva najkreativnija odgovora na pitanje nagradnog natječaja koje se nalazi ispod ovog članka, a dobitnici će biti obaviješteni telefonom. Imena dobitnika bit će objavljena u roku od tjedan dana od završetka natječaja na www.vecernji.hr.

Detaljnije informacije o pametnoj svjetiljci i ventilatoru za dezinfekciju prostora možete vidjeti klikom na link.

Dobitnici:

Mario Keča
Vito Starcevic

Čestitamo!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije