Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIFT by Perwoll

Prijavio se rekordan broj, ali ovih 8 mladih dizajnera ušlo je u utrku za najbolje

modna revija
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/14
02.05.2014.
u 12:13

Odabrani finalisti imat će priliku svoje radove predstaviti široj javnosti na nadolazećem regionalnom sajmu mode Samsung ZONA 45 koji će se održati od 9. do 11. svibnja na zagrebačkom središnjem Trgu bana Jelačića

Na natječaj za izbor mladih dizajnerskih nada LIFT by Perwoll ove je godine pristigao rekordan broj prijava – čak više od stotinu iz Hrvatske i regije.

Stručni žiri, kojeg su činile modne dizajnerice Ogi Antunac (LINK) i Nataša Mihaljčišin (I-gle) te modni kritičar Borut Mihalić i Ana Bacinger, glavna urednica portala Fashion.hr Style Community, nije imao nimalo lagan zadatak odabrati najbolje. U žestokoj konkurenciji izabrano je osam najtalentiranijih natjecatelja koji su ušli u finale natječaja.

Odabrani finalisti imat će priliku svoje radove predstaviti široj javnosti na nadolazećem regionalnom sajmu mode Samsung ZONA 45 koji će se održati od 9. do 11. svibnja na zagrebačkom središnjem Trgu bana Jelačića. Finalna revija natječaja LIFT by Perwoll održat će se u subotu, 10. svibnja, nakon čega će stručni žiri donijeti konačnu odluku o proglašenju pobjednika. Osam finalista koji se bore za ovu prestižnu titulu su: Petra Lasić, Ana Bogdan, Duje Kodžoman, Anđelko Kaser, Kruno Jendrijev, Valinea Vinger, Dina Štambuk i Ana Jagić.

Platforma LIFT by Perwoll u proteklih je nekoliko godina na modnu scenu lansirala zvučna nova imena. Prošlogodišnji pobjednici Marija Kulušić i Silvio Ivkić zaradili su pohvale i ovacije na proteklom Perwoll Fashion.hr-u na kojem su već drugi put zaredom predstavili svoje kolekcije. Svoju afirmaciju na platformi LIFT by Perwoll doživjela je i Pavla Aleksić koja je nakon tri kolekcije predstavljene na Fashion.hr-u ostvarila izniman međunarodni uspjeh pa danas u Šangaju vodi odjel koji dizajnira za popularnu Zaru.

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL

Revija Lift by Perwoll, Marija Kulušić

Adela Klišić i Nikola Barbir, koji su dio dizajnerske skupine „Clash of 9“, kao pobjednici prvog natječaja LIFT by Perwoll kroz tri sezone zaredom predstavili su svoje kolekcije na Fashion.hr-u. Na istom tjednu mode Aleksandar Žarevac premijerno je prikazao svoju kolekciju u ožujku 2012., a u sklopu iste platforme predstavio se i mladi Matija Čop koji je po izboru Arts Threada 2011. uvršten među prvih 20 mladih europskih dizajnera.

Ovogodišnji pobjednik/ica dobit će priliku za nastup na sljedećem izdanju tjedna mode Fashion.hr, rame uz rame renomiranim modnim dizajnerima.

Cilj platforme LIFT by Perwoll je pružiti podršku mladim i neafirmiranim dizajnerima.

„Želja nam je pružiti podršku mladim talentima i svu logističku potporu neophodnu za njihov kreativni razvoj kako bi u potpunosti mogli izraziti svoj talent i ostvariti svoje ambicije. Pokazalo se da je to najbolji put za etabliranje novih generacija dizajnera“, izjavio je Vinko Filipić, direktor Fashion.hr-a.

>>Regionalni sajam mode ZONA 45 ponovno na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije