Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mačak

Prijatelji životinja za najokrutnijeg izabrali Marka Grubnića

modni mačak
Pixsell
10.03.2010.
u 09:00

Dogodile su se katastrofe na Haitiju, u Čileu i Turskoj, i to je važnije od onoga što tko nosi, komentirao je listu ekološki neosviještenih Modni mačak.

Aktivisti okupljeni u udruzi Prijatelji životinja sastavili su popis najokrutnije odjevenih hrvatskih zvijezda koje svojim odijevanjem pokazuju ekološku neosviještenost i nedostatak suosjećanja prema lisicama, zečevima, nerčevima, činčilama, psima, mačkama i ostalim životinjama uzgojenim, ulovljenim, mučenim i ubijenim zbog mode i glamura.

Na prvome mjestu na popisu najokrutnije odjevenih našao se Marko Grubnić (Modni mačak) koji se, kažu u udruzi, koristi svakom prigodom da promovira životinjsko krzno. Grubnića po učestalosti nošenja krzna u stopu prate Vlatka Pokos i Mia Begović, Maja Lena Lopatny, Sandra Bagarić, Martina Tomčić, Alka Vuica, Jelena Perčin Babić, Iva Balaban i Dijana Čuljak-Šelebaj.

Nimalo polaskan titulom najvećega neprijatelja životinja, javio se i Marko Grubnić, koji kaže:

– Živimo u društvu koje poštuje pravo na svaku različitost, pa je i moje pravo da nosim krzna, kao što je i pravo onih koji to ne žele, što osobno poštujem, za razliku od drugih. Udruga za zaštitu životinja koja sastavlja tzv. crne liste nas “ozloglašenih” nositelja životinjskog krzna bila bi vjerodostojna kad bi njihova djela govorila više od riječi. U posljednjih nekoliko mjeseci dogodile su se strašne katastrofe poput onih na Haitiju, u Čileu i Turskoj, i to je važnije od onoga što tko nosi, u kojima su poginule stotine tisuća ljudi, i zato je besmisleno sastavljati ovakve liste i baviti se njima.

Liste ekološki osviještenih zvijezda u stranim su zemljama prestižne pa je sve više onih koji odbacuju krzno, a omraženi, poput Paris Hilton, unatoč upozorenjima aktivista, nastavljaju nositi skupocjene bunde.

Komentara 7

VP
Valentina Prokić
09:42 10.03.2010.

Modni ... (ne znam kako da te nazovem da te dovoljno uvrijedim), kakve veze imaju priridne katastrofe s činjenicom da nosiš na sebi nešto što je nekoć bilo živo, i čemu je život oduzet (ubijeno je - nije umrlo prirodnim putem) da bi ga ti ili netko poput tebe nosao okolo. Srami se, i ne pametuj, jer pameti nemaš, jadniče.

KR
krenica
09:45 10.03.2010.

Kakve sve bolesnike stavljate po novinama?Ovo smeće nemogu više gledati po TV a već sam razbio tv prijemnik kad se pojavio na ekranu.

DO
doktorica
10:22 10.03.2010.

Nadam se da si plaća doprinose.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije